nlc.hu
Aktuális

Egy évig a befagyott Bering-tengeren kóborolt egy kutya

Egy éven keresztül barangolt a befagyott Bering-tengeren egy elcsavargott ausztrál juhászkutya

240 kilométert tett meg a befagyott Bering-tengeren egy elcsavargott ausztrál juhászkutya, amely két harapásnyomtól eltekintve egy hónap után épségben térhetett haza gazdáihoz Alaszkába.

Az egyéves Nanuq, aki gazdáival Gambellben él, márciusban szökött meg a Szent Lőrinc-szigeti Savoongából, ahol a család látogatóban járt. Nanuq a család másik, Starlight nevű kutyájával együtt tűnt el. Starlight két és fél hét elteltével előkerült, de Nanuq nélkül – számolt be róla egy anchorage-i újság. Újabb egy héttel később azonban a család arról értesült, hogy a 240 kilométerre fekvő Walesben, a befagyott Bering-tenger partján láttak egy Nanuqra hasonlító kutyát.

kutya a tó mellett

Fotó: Getty Images

Mint Mandy Iworrigan, a kutya gazdája elmondta, amikor a közösségi médiában meglátta a képét, alig hitt a szemének. „Azt gondoltam: nem hiszem el. Ez a mi kutyánk. Mit keres Walesben?” – magyarázta. Iworrigan hozzátette: nem tudja, hogyan kerülhetett Nanuq Walesbe, talán elmozdult vele a jég, mikor vadászott. Mint mondta, valószínűleg madarakat vagy fókát fogott, hogy enni tudjon. A kutyán két harapásnyomot találtak, amit a gazdája szerint rozsomák, fóka vagy egy kis jegesmedve okozhatott, de ettől eltekintve jó állapotban került meg. Az elkódorgott kutyát repülővel szállították haza. Az örömteli találkozást Savoongában a gép leszállása után Iworrigan le is videózta.

Nem ez az első eset, hogy egy kutya hosszú idő után épségben előkerült. Emlékezzünk csak arra az elszökött kutyusra, aki 8 év után, amikor már rég lemondtak róla, lett meg.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top