nlc.hu
Aktuális

Leszakadt a plafon a békásmegyerei Veres Pálné Gimnáziumban

Elhúzta a kormány a felújítását, leszakadt a plafon a békásmegyeri Veres Pálné Gimnáziumban

Nem fejlesztik a gimnáziumot, ez lett az eredménye.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő számolt be arról Facebook-posztjában, hogy a nagy esőzések után leszakadt a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium plafonjának egy darabja.

A képviselő leírta, hiába követelik évek óta a kormánytól a romló épület felújítását, Lázár János idén lehúzta a gimnázium felújítását a fejlesztések közül, és „fontosabb neki a karcagi idétlen sámándob építése 5 milliárd forintból, mint az ország 6. legjobb gimnáziumában biztosítani a biztonságos oktatást”.

Szabó Tímea Lázárhoz és Pintér Sándorhoz is intézett kérdéseket, hogy  meddig veszélyeztetik a tanulók, pedagógusok és minden ott dolgozó biztonságát, és mikor adnak végre megfelelő mennyiségű forrást a felújításra.

„Ma szerencsére senki sem sérült meg az iskolában, ahol tanítás közben az egyik tanteremben szakadt le a képen látható darab, de semmi garancia nincs arra, hogy a folyamatos esőzések miatt nem lesz további baleset. Innentől az állam mint fenntartó lesz a felelős, ha bárki megsérül” – írta a politikus.

leszakadt plafon az iskolában

Fotó: Szabó Tímea / Facebook

Kis országunkban ez egyáltalán nem elszigetelt eset: tavaly arról számoltunk be, hogy tanítás közben szakadt le a mennyezet a Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében. Korábban a szentesi és a Szinyei Gimnázium plafonja is leszakadt, egy veszprémi iskolában pedig a villanykapcsolóból folyt a víz.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top