nlc.hu
Aktuális

A Ryanair büntetése a fedélzetre vitt péksüteményekért

16 ezer forintot követelt a Ryanair két utastól, amiért péksüteményt vittek a fedélzetre

Talán kissé túlzó a büntetés két péksüteményért...

Az öngyilkos bulizásokról elhíresült Baleár-szigetek kormánya sürgős találkozóra hívta a Ryanairt, miután a légitársaság állítólag megpróbált díjat fizettetni azokkal az utasokkal, akik péksüteményt vittek a fedélzetre.

A háború akkor kezdődött, amikor két utas a Palma de Mallorca repülőtéren állítólag egy hagyományos mallorcai péksüteményt – ensaïmadát – próbált felvinni a fedélzetre a kézipoggyászával.

A Ryanair állítólag azt mondta, hogy az étel meghaladta a kézipoggyász korlátját, és állítólag 45 eurót (16,600 forintot) követeltek a péksütemények fedélzetre szállításáért. A The Guardian szerint az utasok úgy döntöttek, hogy nem fizetnek ilyen magas díjat, ezért kidobták az ensaïmadáikat.

A Baleár-szigetek turisztikai minisztere, Iago Negueruela azt állítja, hogy találkozót hívtak össze a Ryanairrel és a helyi péksütemények szövetségével, „a helyi termékek védelmében és mindenfajta diszkrimináció elkerülése érdekében”.

Pep Magraner, a Baleár-szigeteki sütemények készítőinek egyesületének elnöke elmondta: „Az összes többi légitársaság megengedi, hogy az utasok ensaïmadát vigyenek fel a fedélzetre. Csak a Ryanairrel van probléma.”

Arról egyelőre nincs szó, sikerült-e megállapodást kötniük.

ryanair gép

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top