nlc.hu
Aktuális

A Titan halott utasának édesanyja

A Titan egyik utasának édesanyja szerint ő merült volna, de a fia jobban akart

Christine eredetileg azt tervezte, hogy férjével, Shahzadával együtt nézik meg a Titanic roncsait, de a fiú jobban akarta.

A Titan búvárhajó roncsait csütörtökön találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem 4 ezer méteres mélységben, és mintegy 500 méterre a Titanic roncsaitól – írja a 444.hu. A Titan megszűnésének prezentálására már animációs videó is készült.

A szerencsétlenül járt búvárhajón öten tartózkodtak, akik közelről szerették volna megnézni az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsait. Utasaik között volt Stockton Rush, az OceanGate vezérigazgatója, Shahzada Dawood és fia, Suleman Dawood, Hamish Harding és Paul-Henri Nargeolet.

A BBC beszélt Christine Dawooddal, azzal az asszonnyal, aki férjét és gyermekét vesztette el a szerencsétlenségben. Fia, a 19 éves Suleman Dawood Rubik-kockát is vitt magával, meg akarta ugyanis dönteni a világrekordot. Christine eredetileg amúgy azt tervezte, hogy férjével, Shahzadával együtt nézik meg a Titanic roncsait, de a fiú jobban akarta, így az apa és fia együtt merültek. Az anya és a lánya a Titant támogató hajó fedélzetén volt, amikor a rádiókapcsolat megszakadt a tengeralattjáróval. A reményt 96 órával az eltűnésük után adta fel.

titan tengeralattjáró

Dawood és fia. Fotó: Handout / DAWOOD HERCULES CORP/AFP

Pakisztánban közben hatalmas felháborodás van amiatt, hogy a görög partoknál elsüllyedt menekülthajó több száz, zömmel pakisztáni utasának tragédiáját tétlenül nézte a világ, a Titan öt gazdag utasának mentésére – köztük két pakisztáni származásúra – viszont dollármilliókat költöttek – írja a lap.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top