nlc.hu
Aktuális

Leomlott a kaposvári iskola tetőszerkezete

Egy nappal a felújítás befejezése után beomlott a kaposvári iskola tetőszerkezete

A nyári szünet alatt zajlottak a munkálatok.

Felújították a kaposvári Gyakorló iskola tornacsarnokának tetőszerkezetét, de az már a befejezés utáni éjszaka beomlott – írta meg a Blikk. A balesetben szerencsére senki sem sérült meg, tették hozzá.

Egy környékbeli lakos szerint hajnali háromkor hallható volt, ahogy a tető nagy robajjal beomlik. A helyszínen dolgozó munkások szerint a tető túlterheltsége miatt történhetett baleset. Úgy tudni, a közelben lakók gázszagot is éreztek, ezért az E.ON munkatársai a helyszínre érkeztek a kaposvári hivatásos tűzoltókkal együtt, akik öt gázpalackot hoztak ki az iskolából.

A Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a helyiségeket. A katasztrófavédők mobil laborja is az iskolánál vizsgálódott, de nem mértek egészségre veszélyes értékeket.

A rendőrség szerint kedd reggel a munkavédelmi hatóság szakemberei is megérkeztek, az ő vizsgálatuk dönti el, történt-e szabályszegés, ami eljárást vonhat maga után – írja a lap.

Tavaly tanítás közben szakadt le a mennyezet a Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében, de szerencsére a diákok még idejében észlelték a süllyedő mennyezetet. Gödöllőn pedig tanítás közben bontották az azbeszt tartalmú tetőt.

tetőmunkálatok

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top