nlc.hu
Aktuális

Adathalászokra figyelmeztet a Penny

Adathalászok próbálnak visszaélni a Penny nevével

Súlyos átverésre figyelmeztet a diszkontlánc.
Penny Market

A Penny nevében hamis nyereményjáték terjed a Facebookon – figyelmezteti vásárlóit a kiskereskedelmi lánc. Az adathalász oldalként működő hamis profil jogosulatlanul használja a társaság logóját, valamint a Penny Market Kft. nevében valótlan nyereményekről értesíti a felhasználókat.

A vállalat megteszi a szükséges lépéseket, hogy vásárlóit megóvja a további kellemetlenségektől, de emellett arra is felhívja a figyelmüket, hogy semmiképpen se kattintsanak a hamis profilok által meghirdetett játékokra és ne adják ki ismerőseik vagy saját bizalmas adataikat beígért nyeremény reményében.

Az üzletlánc arra is rámutatott, hogy a Penny semmilyen esetben sem kér nyereményjátékon való részvételért cserébe bankkártya adatokat.

Amúgy nem ez az első alkalom, hogy csalók élnek vissza üzletlánc nevével. Korábban már az Auchan és a Spar nevében is küldtek adathalász üzeneteket. Legutóbb idén júniusban próbáltak személyes adatokat kicsalni a vásárlóktól.

Kiemelt fotó: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Róka László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top