nlc.hu
Aktuális

Erdőtüzeket oltanak Albániában, 4 embert szándékos tűzokozás miatt őrizetbe vettek

Erdőtüzeket oltanak Albániában, 4 embert szándékos tűzokozás miatt őrizetbe vettek

A hadsereg 40 katonát és helikoptereket küldött a tűzoltók segítésére.
erdőtűz

Erdőtüzekkel küzdenek Albániában a tengerparti üdülőhelyeknél, az oltásban a hadsereg is részt vesz – derül ki a helyi hatóságok szombati közléseiből. Négy embert szándékos tűzokozás miatt őrizetbe vettek.

Az albán védelmi minisztérium korábbi közlése szerint augusztus első két hetében 95 erdőtüzet jelentettek az országban. A tüzek jelentős részét az okozza, hogy gazdálkodók az őszi vetés előtt felgyújtják a parlagot, és a lángok tovaterjednek.
A rendőrség bejelentése szerint Qeparónál őrizetbe vettek két gazdát, mert kiterjedt tüzet okoztak, amelyek lakott területeket is elértek. Két másik embert Elbasan városban tartóztattak le hasonló vádakkal.

  • A rendőrség figyelmeztette a lakosságot, hogy semmilyen körülmények között ne gyújtsanak tüzet, mert az bűncselekménynek számít.
  • A hadsereg 40 katonát és helikoptereket küldött a tűzoltók segítésére.
  • Az albán hatóságok közlése szerint júliusban 14 ember ellen emeltek vádat tűzokozás miatt.

Idén nyáron is több tűzvész ütött ki szerte a világon, legutóbb az olaszországi Szardínia szigetén. Nuoro térségében több luxusvillát is evakuálni kellett a tengerparton. Mindemellett turistákat kellett kimenekíteni egy kempingből, ahol egy tűz miatt több gázpalack is felrobbant.

Kiemelt kép: Getty Images (A kép csak illusztráció)

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top