nlc.hu
Aktuális

Lebukott a csivavatolvaj

Átfestette az ellopott csivavát a tolvaj, majd amikor lebukott, azt állította, hogy a kutya ugrott bele a festékes lavórba

Meglepő magyarázattal állt elő az ebtolvaj.

Augusztus elején egy Somogy vármegyei településen – egy családi ház kertjéből – elloptak egy csivavát, Ronit. Gazdája ugyan kiderítette, hogy kinél keresse, ám igencsak meglepődött, amikor rátalált az ebre – számolt be a Zsaru Magazin.

Megtudta az egyik szomszédtól, hogy egy, a szomszédos településen élő férfi megállt az autójával a házuknál, odament a kerítéshez és egyszerűen betette az autójába a kiskutyát. Az eb tulajdonosa ezután felkereste a férfit, ő azonban azt állította, hogy semmit se tud a kérdéses csivaváról, a nyári konyhából ekkor nyüszítés hallatszott. Miután kinyitották az ajtót, a bent lévő kiskutya egyből a gazdájához futott, akinek rögtön feltűnt, hogy az eb színével valami nem stimmel. Míg Roni eredetileg fekete alapon fehér foltos, ez a csivava fekete alapon sötétszürke foltos volt. Első ránézésre is látszott, hogy átfestették.

Roni

Átfestette a tolvaj a foltos csivavát, Ronit – nlc-montázs, fotók forrása: police.hu

A Barcsi Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt elfogták és lopással gyanúsították. A 40 éves férfi beismerte a tettét, bár a történteket azzal magyarázta, hogy a kutyát nem ő tette az autóba, hanem az magától ugrott be oda, és nem is festette át, hanem a négylábú ugrott bele a nyári konyhában lévő lavórba, amelyben festéket és fáradt olajat tárolt. Aztán addig hempergett benne, amíg tetőtől talpig festékes lett.

Minden jó, ha vége jó: Roni visszakerült a gazdájához, sőt a festéket is eltávolították róla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top