nlc.hu
Aktuális

Budapest desszertje 2023-ban a Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye

Tonkababos süti lett Budapest kedvenc idei desszertje

Budapest desszertje idén a Sugar Design Cukrászda feketeribizlis-tonkababos-feketeszezámos süteménye lett.

Budapest desszertje először az Édes Napok csokoládé- és édességünnepen kóstolható meg péntektől vasárnapig, a Szent István-bazilika előtt.

Az Édes Napokon a Szent István-bazilika előtt több mint negyven kiállító édességeivel találkozhat a közönség – mondta el a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség (Csésze) keddi budapesti sajtótájékoztatóján Rebrus Csaba elnök, az Édes Napok főszervezője. A rendezvény – és a Budapest desszertje cukrászverseny – legfontosabb célkitűzése

segíteni a magyar cukrászatok, édességmanufaktúrák megerősödését,

népszerűsítését, a minőségi édességfogyasztás kultúráját.

Nem tudjuk ugyanis elfogadni, hogy a vendéglők étlapjairól elkopjanak a magyar desszertek

– mondta Rebrus. A desszertek zsűrije anonim volt, a bírálók is csak a pontszámok összesítése után ismerték meg a győztes kilétét. Horváth Eszter, a Sugar Design Cukrászda tulajdonosa elmondta, hogy a cukrászverseny 2022-es győztese által választott idei két kötelező alapanyag a feketeribizli és a tonkabab volt.

A süti alul feketeszezámos piskóta, amelyet feketeribizlis puha zselével töltöttek be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke mousse kerül belga étcsokoládé ganache-sal és ropogós krokantpralinéval. Mivel a feketeribizli igen aromás és savas gyümölcs, ezért áfonyával párosították, amelyhez nagyon jól passzol a tonkabab

– mutatta be az édességet.

Tonkababos süti lett Budapest kedvenc idei desszertje

Horváth Eszter Vaslóczki Orsolyával, a Sugar főcukrászával együtt Japánban kóstolt először feketeszezámos süteményt, és azonnal beleszerettek az ízébe. A szezám jól harmonizál a savas gyümölcsökkel, ezért választották a piskótához, amelyhez liszt helyett pirított feketeszezámot használtak, a piskóta így gluténmentes lett.

A desszerthez felhasznált, 65 százalékos kakaótartalmú

különleges bio étcsokoládé Madagaszkár északi részén, tamarindfák között termesztett kakaóbabokból készül, és egyedülállóan gyümölcsös ízjegyekkel rendelkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top