nlc.hu
Aktuális

Időjárás-előrejelzés: erre számíthatunk a jövő héten

Reggel riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat, erre számíthatunk a következő napokban

Úgy tűnik, lesznek napok, amikor 25 fok is lehet a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológia Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap alapvetően gomolyfelhős, napos idő várható, csak északon, északkeleten lehet kezdetben több a felhő. Helyenként, nagyobb eséllyel nyugaton, illetve keleten, északkelen kell záporok kialakulására számítani, sőt néhol még az ég is megdörrenhet, és több megyére is figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt.  Emellett A nyugati, délnyugati szél élénk, a sárgával jelölt területen erős lehet, a hőmérséklet továbbra is a sokévi átlag felett alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

Mint írják, vasárnap estétől hétfő reggelig csökken a felhőzet, és általában derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Párássá válik a levegő, foltokban köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet képződik. Csapadék nem valószínű. Eleinte még élénk lökések kísérhetik a nyugati szelet, később mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul.

Nő esernyővel sétál

Fotó: Pexels

Hétfőn a pára, köd, rétegfelhőzet helyenként tartósabban megmaradhat, fátyolfelhők is érkeznek, emellett hazánk nagy részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 4, 11 fokról 15 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, a szélvédett északkeleti részeken mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Kedden az éjszakai köd megszűnik, de maradhatnak rétegfelhős területek, lesz fátyolfelhőzet is, így általában több-kevesebb szűrt napsütésre számíthatunk. Számottevő csapadék nem valószínű. A déli szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 4, 13, délután 15 és 25 fok között alakul, délen lesz a melegebb, északkeleten a hűvösebb idő.

Szerdán általában közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd a nyugati szél. A minimum-hőmérséklet 7 és 16, a maximum 15 és 25 fok között várható, délkeleten a magasabb értékekkel.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős idő várható. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. A nyugati, délnyugati szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A hajnali 3, 12 fokról általában 15 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Továbbra is északkeleten lesz a hűvösebb időjárás.

Pénteken általában közepesen, illetve erősen felhős időre számíthatunk. Több helyen eleredhet az eső, záporeső. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, majd a nyugati szél. Hajnalban 5, 13, a délutáni órákban 14, 23 fokot mérhetnek.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás. Helyenként előfordulhat csapadék. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Néhol megélénkül a délnyugati, majd délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 4 és 13, a csúcsérték 14 és 22 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top