nlc.hu
Aktuális

Egy kecskeméti kislány öngyilkossági kísérlete

Le akart ugrani egy kislány a kecskeméti felüljáróról, mert úgy érezte, nem szeretik az osztálytársai

A rendőrök húzták vissza a korlátról.

A kecskeméti járőrök a Halasi úti felüljáró korlátjáról húztak vissza egy kislányt, aki tegnap hajnalban le akart ugrani a magasból – írja a police.hu. Magony Vivien őrmester és Bene Ákos törzsőrmester éppen járőrszolgálatban volt, és a bejelentésre egyből a felüljáróhoz siettek. A kislány már a korláton ült, a lábait kifelé lógatva, és valószínűleg le akart ugrani. A rendőrök a kocsiból kiszállva a lányhoz futottak, megragadták a karját és a korláton átemelve biztonságba helyezték.

A kislányhoz – aki alig múlt 14 éves – mentőt hívtak, bár szerencsére sérülése nem volt.

felüljáró,

A kislány életét megmentő járőrök a kecskeméti felüljárón – Forrás: police.hu

A rendőröket egyébként egy 50 éves férfi értesítette segélyhívón. Ő látta meg a korláton ülő fiatalt, és rögtön arra gondolt, hogy öngyilkos akar lenni. Ezért a rendőrségre telefonált, ezzel egy időben pedig a furgonjával a felüljáró alá állt, hátha ezzel meg tudja akadályozni a kislányt, hogy a mélybe vesse magát.

A fiatal később elmondta: úgy érzi, nem szeretik az osztálytársai, ezért gondolt arra, hogy öngyilkos lesz.

Mint arról beszámoltunk, pár hónapja egy tábla mentette meg az öngyilkosságra készülő veszprémi lány életét. A 15 éves fiatal felsétált a helyi völgyhíd tetejére, hogy onnan vesse magát a mélybe, az utolsó pillanatban azonban meglátta a lelkisegély-szolgálat oda kihelyezett tábláját, és tárcsázta a telefonszámukat. A szolgálat egyik munkatársa fogadta a hívását, és ezzel megmenekült a kamasz. „Maradj velünk! Hívj most, beszéljünk!” – állt az ominózus táblán, amit még korábban a Kapaszkodó Mentálhigiénés Egyesület helyezett ki.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top