nlc.hu
Aktuális

Túszdráma zajlik a hamburgi reptéren

Túszdráma: négyéves kislányával az autójában hajtott be a hamburgi reptérre egy férfi

A rendőrség folyamatosan kapcsolatban van a túszejtővel.

Egy férfi szombaton este 8 órakor egy rendszám nélküli Audiban áttörte a hamburgi reptér északi kapunál lévő biztonsági akadályt, majd a futópályára hajtott, és megállt a Turkish Airlines egyik utasszállító gépe mellett. Mint kiderült, az autóban vele volt négyéves kislánya is. 

Miután leparkolt, a férfi két égő palackot dobott ki az autóból, illetve többször is lövéseket adott le. A rendőrség szerint kár nem keletkezett, senki nem sérült meg, a repülőgépen ülő utasokat pedig sikerült evakuálni.  

Egy sötét színű autó a Turkish Airlines repülőgépe alatt parkol a hamburgi repülőtéren

Fotó: Jonas Walzberg / DPA / AFP

Nem sokkal azelőtt, hogy a repülőtér biztonsági személyzete észrevette volna, hogy mi történik, a férfi felesége riasztotta a rendőrséget. A háttérben a jelek szerint egy jogvita áll a gyermekfelügyeletről, ugyanis mint az édesanya elmondta, a férfi azért vette el tőle gyereket, mert Törökországba akar repülni vele. 

A férfi még akkor sem engedte ki a kislányát az autóból, amikor tárgyalt a rendőrökkel, de ők nem adják fel. Akar velünk beszélni, és ezt első lépésben nagyon pozitívnak tartjuk” – mondta a rendőrség szóvivője.

Rendőrök biztosítják a hozzáférést a hamburgi repülőtér termináljaihoz egy művelet során

Fotó: Bodo Marks / DPA / AFP

A túszdráma miatt teljesen leállt a légi közlekedés a repülőtéren, a terminálokról és a repülőgépekről 3200 utast kellett evakuálni. Mivel a tárgyalások nem vezettek sikerre, hajnali 3 órakor közölték, hogy a repülőtér továbbra is zárva marad, és a belépés tilos, majd azt is bejelentették, hogy a vasárnap reggelre tervezett első járatokat határozatlan időre felfüggesztették.

(via Index/Telex)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top