nlc.hu
Aktuális

Véget ért a hamburgi túszdráma

Véget ért a reptéri túszdráma, feladta magát a kislányát fogva tartó férfi

Őrizetbe vették az apát.

Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma, melyben egy 35 éves férfi a saját kislányát tartotta fogva az autójában a hamburgi repülőtéren. A rendőrség arról számolt be, hogy a gyanúsított és a 4 éves kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kisgyerek a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen.

Korábban a rendőrség úgy nyilatkozott, hogy a túszejtőnél éles lőfegyver van és robbanószer is lehet nála.

túszdráma,

Rendőrautó egy repülőgép előtt a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartotta fogva a 4 éves kislányát 2023. november 5-én – Fotó: MTI/EPA/Georg Wendt

A túszdráma mintegy 18 óra után ért véget. A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg az autójával. Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte a kocsijával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat.

A rendőrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita állhatott az eset hátterében.

A hamburgi légikikötő amúgy Németország északi részének a legforgalmasabb repülőtere. Vasárnap 286 járat fogadása és indítása szerepelt a menetrenden, melyeken csaknem 35 ezer ember utazott volna. Egyelőre nincs információ arról, hogy a repteret mikor nyitják meg újra.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top