nlc.hu
Aktuális

Megszólalt a kajafutár, aki leütötte a dublini késelőt

Megszólalt a hős kajafutár, aki a sisakjával ütötte le a dublini késelőt

Dublin forrong, miután egy késes támadó három gyereket és két felnőttet sebesített meg a nyílt utcán. A történetnek azonban van egy hőse is: egy arra motorozó kajafutár, aki megállt, hogy a sisakjával ártalmatlanítsa az őrjöngő fegyverest.

Dublinban a szélsőjobb szervezett zavargásokat, miután egy késes támadó három gyermeket és két felnőttet sebesített meg. A sérültek közül egy gyerek és egy felnőtt súlyos állapotban van. A bevándorlásellenes tüntetők azt azonban nem veszik figyelembe, hogy nemcsak a támadó, hanem az őt leszerelő férfi is bevándorló. Az ételfutárként dolgozó, 43 éves kétgyerekes brazil családapa, Caio Benecio a helyszín közelében motorozott, amikor dulakodásra lett figyelmes. Először azt hitte, hogy egy sima verekedés szemtanúja, majd megállt a motorjával, és ekkor vette észre, hogy itt többről van szó.

Láttam, ahogy a tanár elhúzza a támadótól az egyik gyereket. Ekkor a támadó egy másik gyereket rántott magához, és egy kést húzott elő. Kést rántott egy ötéves gyerekre!

– emlékezett vissza a brit Metro kedvéért a szörnyű pillanatokra.

Caio Benecio

Caio Beneciót fotózzák Dublin utcáin (Fotó: Charles McQuillan/Getty Images)

Lepattantam a motoromról, és a fickó után mentem. Megszúrt egy lányt. Egy pillanatig sem gondolkodtam. Levettem a sisakomat és azzal ütöttem. Pont fejen találtam el, azt hiszem, sikerült kiütnöm.

Caio Benecio beavatkozása után több járókelő is a segítségére sietett, hogy ártalmatlanítsák a támadót, amíg kiérkezik a rendőrség. A férfi elmondása szerint kétgyerekes családapaként egyszerűen nem tehetett mást. „Mások nem mertek közel menni hozzá a fegyvere miatt, de én tudtam, hogy a sisakomat fegyverként használhatom ellene.”

A férfi most azért imádkozik, hogy a súlyosan sérült ötéves gyerek rendbe jöjjön, és nagyon várja a híreket felőle. „Ha nem éli túl, mindig arra fogok gondolni, hogy lehettem volna gyorsabb is.”

Reménykedik abban, hogy az összes sebesült felépülhet. Caio Benecio azután költözött Dublinba, hogy Brazíliában leégett a saját étterme. Reménykedik abban, hogy hamarosan a családja is csatlakozhat hozzá. A férfi hőstette miatt az emberek online gyűjtést szerveztek neki, hogy meghálálják a bátor tettét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top