nlc.hu
Aktuális

Szexuális ragadozó volt a sztártanár

Közel 20 éven át szexuálisan zaklatta diákjait egy csíkszeredai sztártanár

Tucatnyi volt diákja számolt be szexuális visszaélésről.
zaklatás,

Szexuálisan és érzelmileg is számos diákját kihasználta a csíkszeredai sztártanár. Nyitottságával, műveltségével lenyűgözte őket, a bizalmukba férkőzött, majd többükkel szexuálisan is visszaélt. Háborítatlanul, közel 20 éven át – írja az Átlátszó Erdély, amelynek több diáklány is megszólalt. A csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium egyik sztártanáráról többen is állítják, hogy az elmúlt mintegy 20 évben behálózta és szexuálisan kizsákmányolta őket.

Az időközben felnőtté vált lányok között van, aki csupán 12 éves volt, amikor – állítása szerint – a sztártanárnak tartott tanár megkörnyékezte és olyan dolgokra vette rá, amely messze túlmegy a tanár-diák, sőt a felnőtt-gyermek baráti kapcsolaton. Mások középiskolások voltak, amikor kirándulásokon, illetve – az elbeszéléseik alapján – a tanár lakásán megtartott filmnézések, bulik alkalmával lerészegedtek, cigiztek, és ezeket az alkalmakat használta ki O. Zs. arra, hogy közelebb kerüljön kiszemeltjeihez. 

A nyilatkozó források közül többen elmondták, hogy az igazgató, az iskolapszichológus, tanárkolléga is tudott a történtekről, de nem tettek ellene semmit, O. Zs. tovább taníthatott.

Mint a portál megjegyzi, a felelősök többnyire a mai napig hárítanak. A megvádolt O. Zs. azt állítja, nem tett semmi törvénybe ütközőt. A tanár idén augusztusban távozott az iskolából, november közepén pedig lemondott városi tanácsosi mandátumáról is.

A szexuális visszaéléssel megvádolt csíkszeredai tanár reagált a maszol.ro-nak a vádakra. Azt állítja, tudatos lejáratási kampány indult ellene, amelyben “számtalan féligazság, pletyka, koholmány, alaptalan híresztelés, rágalmazás, vádaskodás is helyet kapott”.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top