nlc.hu
Aktuális

Így tudta meg, hogy nagypapa lesz

Így reagált az Alzheimer-kórban szenvedő édesapa, amikor megtudta, hogy lánya várandós

Egy Alzheimer-kórban szenvedő férfi a kórházi ágyán tudta meg, hogy nagypapa lesz.
A beteg édesapa a kórházi ágyon fekszik

Megható pillanatoknak lehettünk szemtanúi, ugyanis egy édesanya, Olivia Salza videón örökítette meg, ahogyan elmondja az Alzheimer-kórban szenvedő apukájának, hogy babát vár. A felvételen jól hallható, ahogyan a nő megkérdezi a kórházi ágyon fekvő édesapjától, hogy felismeri-e. Miután megbizonyosodott arról, hogy tudja a nevét, azt mondta, hogy van számára egy nagy titka, amit el szeretne mondani. 

Tudod mit jelent az, hogy titok?

– kérdezte tőle. 

Pár másodperccel később lánya elmondta, hogy férjével gyermeket várnak. Az édesapa reakciója minden szónál többet elárult, hiszen a kezébe temette arcát, majd könnyes szemmel a kamerába nézett. 

Kilenc hónappal később egy másik videón pedig látható, hogyan reagált, amikor megpillantotta első unokáját. Az Alzheimer-kór először a gondolkodási és kognitív funkciók beszűkülésével jár, azonban később mindezt egy gyors biológiai leépülés is követi. Olivia szerint a betegségnek köszönhetően ez a leghosszabb búcsúzási folyamat. 

@oliviasalza The long awaited video of my Dad meeting his grandson for the first time 🥲 #fyp #endalz #alzheimersdisease #grandpaandgrandson ♬ original sound - Olivia Salza

„Az egyik legszomorúbb dolog ebben a betegségben, hogy kezdetben pusztán apróságokat felejtenek el, azonban ekkor már tudod, hogy hamarosan téged is el fognak” – írta az egyik felhasználó a videó alá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top