nlc.hu
Aktuális

Ködben úszó reggelek, enyhe időjárás várható a héten.

Ködben úszó reggelek, éjszakai fagyok, napközben enyhe idő vár ránk a héten

Bár az éjszakák folyamán a hőmérséklet még le-lekúszik mínuszos tartományba, december harmadik hetében kimondottan enyhe lesz az idő, bár több napsütésre inkább csak a hét elején érdemes számítanunk.

Ködben úszó reggellel indul a hét, és jó lesz, ha megszokjuk, ugyanis a hét további reggelein is ez lesz a jellemző. Aztán ez eloszlik a délelőtti órákban, ám északon és északkeleten foltokban párás, ködös maradhat az idő. Hétfőn még csapadék nem lesz, de szitálással találkozhatunk, a mérsékelt légmozgás mellett nappal akár 5-11 fok közé is emelkedhet a hőmérséklet, de a tartósan ködös helyeken ez inkább 0 és 5 fok között mozog majd – derül ki a 444 összefoglalójából.

Fagyok hajnali köddel

Fagyok hajnali köddel (Fotó: Pixabay)

Kedden szinte a hétfői hőmérséklet copy-paste-jével nézhetünk szembe, szerdán viszont egy kicsit búcsút inthetünk a ködös időnek, bár délután itt-ott gyenge esővel találkozhatunk majd. A korábbi szélcsendes időnek is vége: Észak-Dunántúlon megerősödik az északnyugati szél. Hajnalban -6 és +2, napközben 2 és 10 fok között lesz a hőmérséklet. Csütörtökön ködös reggelre ébredhetünk, feltámad a délnyugati szél, a nap vége felé az eső sem kizárt: hajnalban -8 és +1, napközben 1 és 8 fok közötti értékekre számítsunk.

Pénteken felhős, esős idő lesz jellemző, északnyugati és délnyugati szélmozgással kísérve. A hajnali mínuszok után napközben 3 és 9 fok közé melegedik a hőmérséklet. A hétvégén felhős-csapadékos és napos idő adják egymásnak a kilincset, akár még hózápor is előfordulhat, de nappal a hőmérséklet továbbra is enyhe lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top