nlc.hu
Aktuális

Ingatlanpiaci rekordok 2023-ból

Ezért kerül ennyibe Magyarország legdrágább ingatlana

Hatalmas a különbség a hazai ingatlanpiacon: egy putnoki borházért csak filléreket kérnek, egy szombathelyi kastélyért pedig 11,5 milliárdot.

25 éves rekordok dőltek meg a hazai ingatlanpiacon 2023-ban. Az ingatlan.com összesítése szerint az év legolcsóbban eladott ingatlana egy 100 négyzetméteres mezőtárkányi ház volt, amely kereken 1 millió forintért került az új tulajdonoshoz.

A legdrágább eladott ingatlan egy római-parti luxusvilla volt, ami több mint 700 millió forintért cserélt gazdát úgy, hogy alig két hónapig volt a piacon. A 900 négyzetméteres telken álló villa 460 négyzetméteres és hat szobája van és természetesen egy úszómedencéje.

A leggyorsabban eladott ingatlan egy közel 32 millió forintos XIV. kerületi panellakás volt, amely 18 óra alatt talált gazdára. Szintén napon belül jött vevő egy 82,5 millió forintos isaszegi családi házra.

A kínálatban megtalálható ingatlanok között pedig új rekorder született. Egy sor különlegességet nyújtó szombathelyi kastélyért ugyanis 30 millió eurót (11, 48 milliárd forintot) kérnek, hasonlóan magas összegre a lakóingatlanok piacán eddig nem volt példa.

szombathelyi kastély

A hazai ingatlanpiac legdrágább portékája (Fotó: ingatlan.com)

A több mint 65 ezer négyzetméteres telken állói 3600 négyzetméter alapterületű, 41 szobás ingatlanban a hirdetés szerint számos különlegesség található: Széchenyi István könyvesszekrénye, Andrássy Gyula gróf ágya és a Ming dinasztia legutolsó császárának nászéjszakára készített ágya is, valamint Napóleon lengyel szeretőjének hálószobabútorai. További kivételes “extra”, hogy a kastély saját termálkúttal rendelkezik.

A kínálatban jelenleg is megtalálható második és harmadik legdrágább ingatlan az acsai és a mocsai kastély, amelyekért 5,05 és 4,98 milliárd forintot szeretnének kapni az eladók.

borház

A putnoki borház a legolcsóbb (Fotó: ingatlan.com)

A legolcsóbb eladó ingatlan egy 50 négyzetméteres putnoki borház, ami 300 ezer forintért várja a vevőjét. A legolcsóbb és legdrágább eladó ingatlan közötti árkülönbség így több mint 38-ezerszeresre nőtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top