nlc.hu
Aktuális

Epstein-szexbotrány

Állítólag ennyit kapott Virginia Roberts Giuffre, hogy lefeküdjön András herceggel

A királyi család kegyvesztett tagjának több mint hetvenszer szerepel a neve a Jeffrey Epstein-aktákban.

Ahogy korábban megírtuk, Virginia Roberts Giuffre egyike azoknak, akik az emberkereskedelemmel és kiskorúak elleni szexuális visszaélésekkel megvádolt amerikai milliárdos, Jeffrey Epstein-ügyben tanúskodtak. A vád szerint az üzletember madame-jának tartott Ghislaine Maxwell 1994 és 2004 között Jeffrey Epsteinnel együtt kiskorú lányokat toborzott, szexuális „játékokra” készített fel és molesztált az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában. Az egyik ilyen lány, Virginia Roberts Giuffre azzal vádolta Epsteint, hogy 2001-ben és 2002-ben több alkalommal is szexuális kapcsolatra kényszerítette őt András yorki herceggel. Virginia 2001-ben 17 éves volt, és kiskorúnak számított.

Virginia Roberts Giuffre

Virginia Roberts Giuffre (Fotó: Profimedia)

A vádirat szerint 2001-ben Erzsébet királynő fia többször is megerőszakolta Giuffre-t. A lányt ugyan megfenyegették, hogy baj lesz, ha beszél a történtekről, végül azonban nem hagyta magát, és bíróságra vitte az ügyet. A herceg ellen polgári peres eljárás indult volna az Egyesült Államokban, de végül nem kellett bíróság elé állnia, hiszen peren kívül sikerült megegyeznie Giuffre-val. Ennek értelmében 12 millió fontot, azaz nagyjából 5 milliárd forintot fizetett ki a nőnek. Ám a 2019-ben a börtönben meghalt Jeffrey Epstein jelenleg is zajló bírósági perének még nincs vége, sőt, most újabb iratok láttak napvilágot. 

A Daily Mail közlése szerint a kiszivárgott aktákban Epstein egyik áldozata, Sarah Ransome azt állítja, hogy András hercegről, Bill Clintonról és Sir Richard Bransonról szexvideók készültek az aktusok során. András herceg ezúttal is tagadta a vádakat. Ám ez még nem minden! Virginia Roberts Giuffre kedden publikált 2016-os vallomásában az szerepel, hogy állítólag 10 000 és 15 000 dollár (mai árfolyamon 3,5–5 millió forint) közötti összeg kapott azért, hogy lefeküdjön András yorki herceggel. Giuffre azt is bevallotta, hogy egy médiacég 160 000 dollárt (55,3 millió forint) adott neki két cikkért és a fotóért, amelyen III. Károly testvérével együtt szerepel. A Jeffrey Epstein madame-jának tartott Ghislaine Maxwell, aki szintén szerepel ezen a képen, hamisnak nevezte a felvételt – írja a BBC. 

Erről a képről van szó:

Virginia Roberts Giuffre

Virginia Roberts Giuffre és András herceg 2001-ben. Később a nő ezt mondta a vallomásában: „Herceg volt. Híres volt. Egy királyi méltóság és ez mindent felülírt bennem. Úgy nőttem fel, hogy Disney-meséket néztem, ahol a hercegek és hercegnők jó emberek voltak. András nem volt az.” (Fotó: Profimedia)

András herceg 2019-ben egyébként interjút adott a BBC-nek, melyben azt nyilatkozta, nem emlékezett arra, hogy valaha is találkozott volna Giuffre-ral. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top