nlc.hu
Aktuális

Poligámia Japánban

4 felesége és 3 gyereke van, de 10 éve munkanélküli

Állítólag remekül kijönnek egymással.

A japán média nemrégiben beszámolt egy 35 éves japán férfi ellentmondásos történetéről, akinek állítólag négy felesége és három kisgyermeke van, de több mint egy évtizede nem dolgozik.

A Hokkaido szigeten élő, szapporói Ryuta Vatanabe szokatlan életmódja miatt egyik napról a másikra szenzáció lett hazájában. Vatanabe állítólag négy feleségéből hárommal él együtt – akik remekül kijönnek egymással –, és a család anyagi szükségleteinek nagy részét rájuk bízza, mivel az elmúlt 10 évben nem volt munkája. A poligám család mindennapi életét a közelmúltban egy japán tévécsatorna is bemutatta, és igen heves vitát váltott ki Japánban, ahol a többnejűség hivatalosan be van tiltva.

poligámia

Vatanabe a négy feleségéből hárommal – Forrás: YouTube / ABEMA Prime

A japán többnejűség törvényét úgy kerülték meg Ryutaék, hogy a négy felesége jelenleg úgynevezett „közös jogi kapcsolatban” áll vele, de azt tervezik, hogy bejegyzik házasságukat, majd egyenként elválnak tőle, hogy felvehessék a Vatanabe vezetéknevet, hogy tovább adhassák a gyerekeiknek.

Egyszerűen szeretem a nőket, így mielőtt feleszméltem volna, már ebben a helyzetben találtam magam” – vallotta be Vatanabe, aki szerint a kutyabarátok tökéletesen meg fogják érteni őt. „Ha már van egy kiskutyád, nem akarsz egy másikat, majd még egyet? Szeretem a nőket, és mindegyiket egyformán szeretem” – jelentette ki.

A 35 éves munkanélküli férfi három feleségével él együtt, és mindannyian egy hálószobát foglalnak el a gyermekeikkel együtt. Első felesége 27 éves, míg a második és a harmadik 24, illetve 22 éves. Első feleségével van egy 2 és 1 éves kisgyereke, a második feleségétől pedig egy 5 hónapos kisbaba. Ryuta nem részletezte, hogy negyedik felesége miért él külön, de a többi partnere megerősítette, hogy van egy másik „testvérfeleségük”.

Vatanabe négy felesége azt mondja, hogy kezdettől fogva tudták, hogy nem ők lesznek a férfi egyetlen szerelmei, és azzal is tisztában voltak, hogy munkanélküli, de egyik ténnyel sem volt problémájuk. A feleségek együtt fedezik a nagyjából 850 ezer jen (5860 dollár) havi családi kiadást, míg Ryuta a házimunkát végzi. Ez szokatlan munkamegosztás, különösen a Japánra jellemző patriarchális társadalmában, de náluk bevált.

Szerintem nincs probléma a poligámiával” – vélekedik Ryuta Vatanabe, Tokugava Jenari példájára hivatkozva, a sógunnak ugyanis 53 gyermeke volt. Viccesen azt mondta az újságíróknak, hogy történelmet akar írni azzal, hogy 54 gyermeke lesz.

Arra a kérdésre, hogy a poligám család hogyan tervezi elmagyarázni gyerekeiknek az életvitelüket, Ryuta azt válaszolta, hogy majd maguktól rájönnek. Az egyik felesége a következőket fűzte hozzá: megpróbálják elmagyarázni nekik, hogy nem minden család egyforma; szeretnék, ha előítéletek nélkül nőnének fel.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top