nlc.hu
Aktuális

Késik a filippínó buszvezetők munkába állása

Már rég dolgozniuk kéne a Fülöp-szigeteki buszsofőröknek, de hírük sincs

A repülőtéri 100E járaton kezdtek volna.
buszvezető

Hiába ígérték a januári kezdést, az ArrivaBus által szerződtetett 23 filippínó buszvezető egyelőre nem állhat munkába – írja a Népszava. Mint a lap megjegyzi, továbbra is nagy a titkolózás, így nem tudni hol akadt el a munkavállalók novemberben indult „komplex képzési és integrációs” programja.

Krsják Attila, a VT Arriva csoport kommunikációért felelős munkatársa azt nyilatkozta, hogy a járművezetők képzési programja még nem zárult le, ezért az ArrivaBus Kft. által Budapestre szerződtetett Fülöp-szigetekről érkezett 23 buszvezető egyelőre nem állhat munkába. 

A filippínó sofőrök amúgy külföldi előválogatás után érkeztek Magyarországra. Az európai munkavállaláshoz szükséges szakmai vizsgákat a tervek szerint angolul teszik le, ahogy a menetirányítással is angolul beszélnek majd. Állítólag elsőként a 100E jelű, közvetlen repülőtéri járaton állnának munkába, ott ugyanis kevésbé feltűnő, ha csak angolul kommunikálnak.

A késlekedés azért is különös, mivel a munkaadót szorítja az idő, hiszen a külföldi vendégmunkások az új szabályoknak megfelelően 2+1 évig maradhatnak Magyarországon – jegyzi meg a Népszava.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top