nlc.hu
Aktuális

A Buckingham-palotának hajtó autó

Súlyos incidens történt a Buckingham-palotánál, fegyveres rendőrök avatkoztak közbe – frissítve!

A brit királyi család rezidenciája volt a célpont?
Buckingham palota

A Buckingham-palota kapujának hajtott egy autó szombat hajnalban. Mint az MTI írja, a gépkocsi vezetőjét rongálás gyanújával fegyveres rendőrök vették őrizetbe, majd kórházba szállították. A Scotland Yark beszámolója szerint ugyanakkor sérülés nem történt. A londoni rendőrség vizsgálatot indított az eset körülményeinek feltárására.

A közösségi médiafelületeken megjelent fotókon egy kék, ötajtós jármű látszik a Buckingham-palota – a brit királyi család első számú londoni rezidenciája – díszes kovácsoltvas főbejáratánál, bekapcsolt vészvillogókkal.

Vasárnapra a kaput csaknem teljes magasságában palánkokkal fedték el és fémállványzatot emeltek a díszes kovácsoltvas szerkezet belső oldalán.

UPDATE (18:53)

A Scotland Yard vasárnap kora este azt közölte, nem terrorcselekményként kezeli a történteket. A rendőrségi tájékoztatás arra nem terjedt ki, hogy az incidens idején III. Károly király a Buckingham-palotában tartózkodott-e. Valószínűsíthető azonban, hogy nem, mivel a palotán a hétvégén nem volt látható a királyi család lobogója, a Royal Standard, amely mindig az uralkodó jelenlétét jelzi. A 75 esztendős király – akit jelenleg daganatos megbetegedéssel kezelnek – a Buckingham-palotában jórészt csak hivatali teendőit intézi, fő londoni rezidenciája a közeli Clarence House.

Volt már ilyenre példa

Tavaly májusban amúgy a londoni miniszterelnöki hivatal és a pénzügyminiszteri rezidencia utcája, a Downing Street kerítésének ütközött egy autó. A gépkocsi vezetőjét akkor is szándékos rongálás és közúti veszélyeztetés gyanújával vették őrizetbe. A rendőrség nem sokkal később bejelentette, hogy nem kezeli terrorizmussal összefüggő cselekményként az incidenst. A rendőrök az autót átkutatták, majd egy rendőrségi autószállító teherautóval elvitték. A Downing Street-i incidens előtti napokban pedig egy 40 év körüli férfi a Vatikán kapuját törte át egy autóval, valamint Washingtonban teherautóval próbálták meg többször is áttörni a Fehér Ház biztonsági kordonját.

Kiemelt fotó: illusztráció, Matthew Chattle/Future Publishing via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top