nlc.hu
Aktuális

Pióca okozta a rekedtségét

Rekedtségre panaszkodott, kiderült: egy pióca volt a torkában jó ideje

Bizarr oka volt az állandó krákogásának.

Torokfájásra és rekedtségre panaszkodott egy vietnami férfi, mire az orvosok kiderítették, hogy egy 6 centis pióca bújik meg a torkában. Az 53 éves betegben fel sem merült, hogy komoly baja lenne, amíg vért nem kezdett el köpni. Ekkor belátta, rosszabbra fordult az egészségi állapota, amit eleinte egy egyszerű torokgyulladásnak könyvelt el. Először saját magát próbálta diagnosztizálni: belenézett a tükörbe, és egy barna masszát látott a torka felső részén. Azonnal pánikba esett, és orvoshoz fordult. Akkor tudta meg, hogy egy vérszívó bújik meg a torkában.

pióca

Ez pióca bújt meg a torkában – Forrás: odditycentral.com

A Hanoi Nemzeti Endokrinológiai Kórházba szakemberei endoszkópos vizsgálatot végeztek el rajta, így fedezték fel, hogy egy 6 centis pióca tapad a torkához, a légcső közelében.

A piócák általában a megfelelő higiénia hiánya miatt jutnak be az emberi szervezetbe. Ebben az esetben az 53 éves páciens azt mesélte az orvosoknak, hogy körülbelül egy hónappal ezelőtt egy egércsapda használata közben megsérült a keze. Mivel a gyógynövényes gyógyászat buzgó híve, elment gyógynövényeket szedni, a szájába vette, péppé rágta, majd a sebére kente. Az orvosok szerint azzal, hogy mosatlan leveleket vett a szájába, egy apró piócát juttathatott be a testébe. Időközben azonban – ahogy folyamatosan vérrel táplálkozott – megnőtt.

pióca

Endoszkópos vizsgálattal derült ki, mi okozta az állandó krákogást, torokfájást – Forrás: odditycentral.com

Hasonló eset már történt 2019-ben, akkor is egy vietnami férfi került címlapra ezzel a problémával.

(via)

Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top