nlc.hu
Aktuális

Gyerekeltűnés Németországban

Kétségbeesetten keresnek egy autista kisgyereket, egy hete tűnt el

Tűzijátékot, színes lufikat is bevetettek, hátha felfigyel rá.
eltűnés

Ezerkétszázan kutattak át vasárnap Németországban egy erdőséget egy csaknem egy hete eltűnt autista kisgyerek miatt – írja az MTI. Az akcióban rendőrök, katonák, tűzoltók és a katasztrófavédelmi szolgálat önkéntesei vettek részt a Hamburgtól nyugatra található Bremervörde környékén, de továbbra sem találják a 6 éves Arian nyomát.

Beszaladt az erdőbe

A kisfiú hétfőn este ment el egyedül otthonról a Bremervörde határában található Elm kistelepülésen. Egy térfigyelő kamera felvételei szerint a közeli erdő felé szaladt.

A kezdeti keresési övezetet, amely főként Elm térségére összpontosított, a hatóságok vasárnapra kiterjesztették távolabbi területekre is. Az erőfeszítések részeként egy másfél kilométer széles élőlánc fésülte át a térséget északról délre Elm irányába. A kkisgyerek keresésébe drónokat, keresőkutyákat, az Oste-folyón búvárokat, valamint éjjellátó készülékkel felszerelt katonákat is bevetettek.

Nem adják fel 

A hatóságok szerint egyelőre nincs jele annak, hogy bűncselekmény történt volna. A keresést hétfőn folytatják.

A héten tűzijátékot is bevetettek annak reményében, hogy ez felkelti az autista kisgyerek érdeklődését. A tűzoltóság édességeket és színes lufikat is kihelyezett a fiú elmi otthonának közelében.

2019-ben 3 nap után élve került elő az erdőből egy kétéves kisfiú Amerikában, 2021-ben ugyancsak 3 nap után találtak meg az erdőben egy 3 éves ausztrál kisfiút, aki szintén csodával határos módon sértetlenül élte túl. Egy, az nlc-nek korábban nyilatkozó, kutató-mentő szakértő szerint a gyerekekre általában jellemző, hogy ösztönösen megtalálják a legjobb rejtőzködő helyet, olyan helyre bújnak el, ahol úgy érzik, védve lesznek.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top