nlc.hu
Aktuális
Riasztás eső miatt

Kiadták a riasztást, leszakad az ég

Csütörtök délután zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki időjárás riasztást.

Zivatar és felhőszakadás miatt adtak ki időjárás riasztást csütörtök délután. Első sorban északkeleten és délnyugaton, illetve Budapesten lehet esőre számítani – közölte a HungaroMet. Csütörtökön este, éjjel inkább már a középső országrészben lehetnek több helyen is zivatarok. Csütörtök délután zivatarveszély miatt

Kiadták a riasztást, leszakad az ég

elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki

Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Csongrád-Csanád, Heves, Hajdú-Bihar, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest, Bács-Kiskun, Baranya, Tolna, Somogy, Veszprém, Zala, Vas megyék egyes járásaira. Emellett több megyében felhőszakadás miatt is kiadták a riasztást. Az elsődleges veszélyforrás a villámlás lesz, illetve esetenként megerősödhet a szél, sőt jégeső előfordulhat. Egyes járásokban rövid idő alatt 25–30 millimétert meghaladó csapadék hullhat, az intenzív záporok, zivatarok következtében.

Pénteken a zivatarokat is okozó csapadékzóna

fokozatosan északkelet felé helyeződik át, mögötte a nap második felében újabb hullámban jelenhetnek meg záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel a délnyugati, nyugati vidékeken. A zivatarokat elsősorban felhőszakadás kísérheti (>25-30; kifejezetten intenzív, lassan mozgó zivatargócokból akár >45-50 mm is összegyűlhet), de környezetükben néhol erős, viharos (55-75 km/h) széllökés, illetve kevés helyen jégeső (jellemzően 1 cm alatti átmérővel) előfordulhat. Pénteken elsősorban az északkeleti határ közelében hevesebb zivatar kialakulására is számottevő esély nyílik 80 km/h-t meghaladó szélrohamok, és nagyobb méretű (>2 cm) jég kíséretében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top