nlc.hu
Aktuális
Már a kötél a nyakán volt, mikor a rendőrök rátaláltak

Már a kötél a nyakán volt, mikor a rendőrök rátaláltak – az utolsó másodpercben érkezett a segítség

Az utolsó másodpercben mentették meg az elkeseredett, dorogi férfi életét.

Már a kötél a nyakán volt, mikor a rendőrök rátaláltak az öngyilkosságra készülő férfira. Pápai Antal Balázs zászlós, a tevékenységirányító központ ügyeletese telefonon keresztül tartotta vele a kapcsolatot, és sikerült egy időre eltérítenie a szándékától, amíg kiértek a kollégái, és ezzel megmentették az életét – számolt be a police.hu.

A Dorogi Rendőrkapitányságra a 42 éves férfi exe tett bejelenést, miszerint a volt párja üzenetben egy képet küldött magáról és egy kötélről azzal, hogy véget akar vetni az életének a háza padlásán. Az egyik járőrt azonnal a helyszínre irányították, Pápai pedig megpróbálta felhívni a férfit.

Amikor beleszólt a telefonba, elmondtam neki, hogy a rendőrségtől vagyok, és megkérdeztem, otthon van-e és mi a gondja, tudok-e segíteni. Azt válaszolta, hogy családi problémái vannak, amiket nehezen tud kezelni, de azt nem árulta el, hogy öngyilkos akar lenni. Az elsődleges szempont az volt, hogy eltereljem a figyelmét, és ne maradjon egyedül, legyen valaki mellette, még ha csak telefonon is. (…) Még a vonalban voltam, amikor hallottam, hogy a kollégák megérkeztek hozzá. Kiderült, az utolsó másodpercben értek ki. A kötél ekkor már a férfi nyakán volt” – elevenítette fel a történteket az ügyeletes.

Mint kiderült, a beszélgetés épp annyira zökkentette ki az öngyilkosságra készülő férfit, ameddig a járőr odaért, így sikerült megakadályozni, hogy felakassza magát.

A mentősök kórházba vitték.

Egy korábbi eset során amúgy öleléssel mentett meg egy öngyilkosságra készülő fiatal nőt egy józsefvárosi rendőrnő. Elkeseredésében a Petőfi hídról akarta levetni magát a vízbe, ám a főtörzsőrmester, ahogy odaért kocsival, kiugrott, odaszaladt hozzá, és egyszerűen átölelte hátulról. “Az ösztöneim vezettek. (…) Ekkor rám nézett, és visszaölelt, majd zokogni kezdett” – mesélte akkor a rendőrnő.

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top