Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Bérlő nem fizet!

Török János
Létrehozva: 2021. február 13. 09:06

Kedves Jogászok, és mindenki aki ért egy kicsit is a témához,


Szeretnék segítséget kérni egy gyakran előforduló problémához.


Hosszútávó bérlőm nem hajlandó fizetni a rezsi, és közös költségeket viszont utánajártam néhány fórumon, és találtam néhány praktikát amivel kellemetlenkedni tudok a bérlőnek úgy, hogy ne ütközzön jogba.


- A leges legelső kérdésem, szabályosan járok el ha kikapcsoltatom az áramszolgáltatást a lakásban? És persze utána ha ez nem elég akkor a vizet, és a fűtést is.


-Második dolog pedig az lenne, hogy felújításra hivatkozva leszereltetem a bejárati ajtót, ez működhetne vagy teljes mértékben elfogadhatatlan jogilag?


Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget, mindenkinek csodálatos hétvégét kívánok!

  1. 2021. március 11. 08:024.

    Valószínűleg jobban járnál, ha egy Jogi fórumon tennéd fel ezt a kérdést vagy egy közjegyzőhöz/ügyvédhez fordulnál! Ha egyikre sincs lehetőséged, akkor még esetleg egy lakástulajok szövetségét, vagy hasonlót megpróbálhatnál! Semmiképpen se tegyél olyat, ami lehet, hogy bajba sodor téged, nem ate hibád, hogy nem fizet a bérlő, de ne adj okot arra, hogy jogilag foghasson

  2. 2021. február 14. 11:023.

    Egyértelmű: ügyvédhez kell fordulni, aki ezekben az ügyekben járatos. Nincs mese.

  3. 2021. február 13. 11:032.

    Torvenyhez kell fordulni .
    Van torvenyes ut .
    Minden ilyen onkenyes szar ellened fog fordulni .

Címlap

top