Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Mennyi jár???

szedermag
Létrehozva: 2009. augusztus 25. 11:22

Nem nagyon követtem eddig a változásokat és biztos másoknak már lerágott csont, de érdekelne:

 

Kitalálták, hogy 2 év után a második baba előtt vissza kell menni dolgozni. Jól értem? És ha nem, akkor mi történik?

 

Akkor semmi nem jár? 

 

Vagy jár, de csak az alamizsma 28.500 Ft  (GYES)

 

Vagy ez jár:

 A GYED alapja a naptári napi átlagkereset, melynek megállapítása kétféle módon történhet:

A szülőnek van 180 napi jövedelmeHa a jogosult szülő a gyermekgondozási díj kezdő napját megelőző naptári évben, vagy a kezdőnapot közvetlenül megelőzően visszafelé számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a GYED alapját a táppénzre vonatkozó rendelkezések szerint állapítják meg.A szülőnek nincs 180 napi jövedelmeHa nem lehet a táppénzszabályok alkalmazásával megállapítani a gyermekgondozási díj összegét, akkor a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszeresének harmincad részét[11] tekintik a díj alapjának.[12]

A gyermekgondozási díj összege a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70%-a.[13]

A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja.

 

Előre is köszönöm!

 

Címlap

top