Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Török kávé! Hogyan?
2004-08-16 12:341.
Torolt_felhasznalo_712348
Létrehozva: 2004. augusztus 16. 12:34
Segítséget kérek! Hogyan kell török kávét főzni? Ott nyaraltunk és hoztam magamnak kávét, olyan kis kiöntőt amiben főzik és csészét is hozzá. Itthon is szeretnék török kávét szürcsölgetni, de nem tudom hogy főzik!
Újból megpróbálom! Már forr is a víz. . .
mike
------------------------------------------ ----
Pommes (14)2004-09-09 20:50
A Kálvin téren a Magyar utca elején van egy török üzlet. Nagyon sokmindent lehet kapni.
Előzmény: Clarissa04 privát válasz | válasz erre
Ciprusi vagyok, en mar csak tudom!:O) Attol fugg hol iszod!:O)
Ja es nem feltetlenul kell bele cuki, csak ha valaki edesen szereti!:O)
A híres-neves török mokkát mindig ibrikben (csezve), egy hosszúnyelű, felfelé keskenyedő kis rézedényben főzik. Beleteszik az ibrikbe a szükséges cukormennyiséget, felöntik körülbelül háromcsészényi vízzel, és forrásig melegítik. Ekkor leveszik a tűzről, belekeverik a kávét, és ismét visszateszik melegedni.
Amikor habosra forrt, megint leveszik a kávét és megkeverik. Ezt a műveletet összesen kétszer ismétlik meg. Végül egy kávéskanálnyi hideg vizet öntenek hozzá, hogy a zacc leülepedjen. Számos helyen különböző fűszerekkel is ízesítik.
Előmelegített csészékben, gyakran tejszínhabbal szervírozzák.