Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Ha gyorsitani akarod a kiengedest, tedd a hust egy nylonba, es allitsd meleg /nem forro/ vizbe. En eztitt tanultam es jobban szeretem a husoknal ezt, mint az olvasztoprogit a mikroban:O)
Vigyázz a mikróval, alacsony fokozaton olvasszad, tartson inkább tovább. Így is pár percenként szedd ki és forgasd meg a szeleteket, mert különben az egyik része megfő sunyiban :-)
nekünk idén nyáron a legjobban bevált veerzió pácolásra. min 24 óra!
msutárral bekenni, és olaj ellepje be a hűrőbe.
ha estefelé grillezünk, akkor van egy borsos pácfűszer ami nem só, kotányis. és a sütés előtt 1-2 órával só rá.
így ugyan egyszerű de nagyon finom íz lesz.
próbáltunk más fűszeeket is, de ez a legkellemesebb nekünk.
sót csak az utolsó persben mert keményít és a pác lényege a puhítás.
Utana meg szerintem susd ki egyszeruen serpenyoben, gyorsabb es nem szarad ki!:O)
Én úúúgy szoktam, hogy:
csirkecicit szeletekre vágom, mustárt, vegetát, borsot összekeverek, ezzel bekenem a husit, utána ráöntök olívaolajat, összekeverem ezt is, hogy mindenből legyen mindenhol, és egy éjszakára állni hagyom a hűtőben, isteni puha lesz. ))
Én a mustáros pácba szoktam fehér borsot is tenni.
Jonnek anyosek?:O)
Ha mikroban akarom elkesziteni hogyan(hany fokon, stb)?
Az alig kiolvasztott hust meg vissza lehet tenni a melyhutobe, vagy inkabb ne. . . ?
Jaj, de jo, hogy ennyien irtatok!:-))
Igaz-e Jessica?:O)
Ja, mustározás előtt szoktam kicsit sózni, de csak kicsit.
Hozzavalok 6 szemelyre:
6 db csirkecomb
1dl olivaolaj
4 pupos evokanal barnacukor
4 evokanal szojaszosz
1, 25 dl cukrozatlan narancsle
1 citrom leve
1 tk. gyomberpor
1 tk. mustar
2 gerezd fokhagyma
A pacle hozzavaloit alaposan elkeverjuk, a csirkecombokat tepsibe tesszuk es raontjuk a paclevet es be a hutobe min. 4 orara. Felidoben megforditjuk a csirkecombokat.
180 fokra elomelegitjuk a sutot, visszaforditjuk a combokat es betesszuk sulni oket 1 es 1/4 orara, kozben surun locsolgatjuk a level, hogy szep fenyes mazas legyen. Rizzsel kinaljuk.
Figyelmeztetes: Ne duplazzuk az adagot mert akkor a maz nem lesz tokeletes
Szoval: a tejbe aztatast reszletezd, legyszi! Gazon, olajban sutom meg miutan "megpacoltam"?
A villámpác nagyon fini, érdemes kipróblni!
Én általában a mustár, és Kotányi fűszerkeverékek kombinációját használom. Ha roston sütöd a husit áztasd tejbe, akkor porhanyósabb lesz.
Én általában úgy szoktam, hogy összekeverek mustárt, sót, borsot, egy kevés olivaolajat, ezzel bekenem a húst, és legalább 1 napra beteszem a hűtőbe. De ugyanilyen jó, ha fokhagymás tejbe áztatod egész éjszaka, ettől puha és finom lesz.