Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Hekk

Torolt_felhasznalo_180301
Torolt_felhasznalo_180301
Létrehozva: 2004. augusztus 29. 00:24
Hogyan kell olyan hekket sutni amit a balcsin lehet kapni?
  1. 2004. augusztus 29. 09:549.
    Sziasztok !

    Én úgy szoktam csinálni, kiolvasztom a halat, anyám tejben szokta, s akkor elveszi azt az erős hal illatot. Ha kiolvadt, akkor besózom, felvert tojásba mártom és úgy a paprikás lisztbe forgatom. Mert ha csak úgy paprikás lisztbe forgattam, akkor ált. lejött róla a paprikás liszt, így meg megtartja , s olyan lesz, mint amit sütnek bármelyik strandon .

    Jah, a paprikás liszt ezeket tartalmazza :

    liszt
    pirospaprika
    majoranna
    vegeta
    bors

    De lehet ízlés szerint bármilyen füszert hozzáadni.

    Jó étvágyat !

    Én is msot kedvet kaptam :) ímádom a halat .
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  2. Torolt_felhasznalo_131639
    Torolt_felhasznalo_131639
    2004. augusztus 29. 09:188.
    Mi múlt hétvégén voltunk Agárdon és hekket ettünk. Előttünk vették ki az egész halat a hűtőből, paprikás lisztben megforgatták, majd zsupsz bele a forró olajba. Ennyi.
    előzmény:
    fuzsi25 (1)
     
  3. 2004. augusztus 29. 08:247.
    Nem tudtam eddig, hogy felengedés nélkül kell befűszerezni. Köszi!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_873700 (3)
     
  4. 2004. augusztus 29. 06:546.
    Szia!
    Én úgy tudom, hogy kell csinálni egy sűrű, sós, nem édes palacsintatésztát, ebben belemártod, és utána én még itthon egy kis zsemlemorzsában is megforgatom, mert ha nem akkor nekem le szokott róla jönni sütés közben a palacsintatésztás massza.
    Üdv. V.
    előzmény:
    fuzsi25 (1)
     
  5. Torolt_felhasznalo_540108
    Torolt_felhasznalo_540108
    2004. augusztus 29. 04:335.
    En ugy tudom a balcsisat, hogy paprikas lisztben kell megforgatni es forro olajban kisutni.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_873700 (3)
     
  6. Torolt_felhasznalo_376452
    Torolt_felhasznalo_376452
    2004. augusztus 29. 03:254.
    hello
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  7. Torolt_felhasznalo_873700
    Torolt_felhasznalo_873700
    2004. augusztus 29. 02:363.
    Fagyasztott hekket veszel, felengedés nélkül befűszerezed. Kotányi halfűszerrel megszórod, teszel rá fokhagymát bőven, citromkarikákat. A tepsibe vajat teszel, erre az előzőekben leírt módon a halat, és fóliával letakarod a tepsit. 25 percre beteszed a sütőbe, 200 fokon megsütöd. Görög salátát készítesz hozzá, és már csak ennetek kell. Egyébként ezt grillen is el lehet készíteni, csak akkor nem tepsibe pakolod a halat, hanem darabonként fóliázod, és fóliástól sütöd meg a grillen.
    A rántott hekk tök egyszerű. Tejet öntessz egy tálba, ebben olvad ki a hal, lecsöpögteted, besózöd, a szokásos panírozás: liszt, tojás, zsemlemorzsa, ezekben ilyen sorrendben megforgatod, és forró olajban kisütöd. Remélem ízleni fog.
    előzmény:
    fuzsi25 (2)
     
  8. Torolt_felhasznalo_180301
    Torolt_felhasznalo_180301
    2004. augusztus 29. 00:332.
    Sehol senki?? Sutni akarok!
    előzmény:
    fuzsi25 (1)
     

Címlap

top