Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Egyébként piritott hógolyó volt a neve, erre határozottan emlékszem, mert évekig cukkoltunk vele egy társaságot.
Én is ettem már sült fagyit, a kinaiból ez az egyik kedvencem. Amit én ettem, annak viszont olyan volt a tésztája, mint a piskóta. A sűrű palacsintatésztát nemigen tudom elképzelni, mert az nem olyna lyukacsos, meg könnyű. De beugrott vmi. Mi van, ha keverünk egy laza piskótatésztát, és abba mártjuk az előbb említett kőkemény fagyigombócot, s ezt sütjük ki olajban???
Izlesek es pofonok kulonbozok. . . .
En maradok NY-ban!!!! :-)))))))))
Szerintem ne akadj ki ezen.
Kulonbozo dolgokat EGYBE osszekeverni, az NEM konyhamuveszet!!!
A legjobb buffek mindenhol a vilagon azok, amelyeknel te magad valaszthatod ki az elkeszult eteleket a sok kozul, es te magad aztan keverheted, izlesed szerint az izeket.
Lattam mar olyant is, mivel, hogy emlited, ( a New York Hiltonban)--ahol a reggeli buffetnel volt, ugy ahogy te eppen mondod, piskota, es a masik tanyerokon 3 fele finom kremek, es egy masik tanyoron hab, es egy masikon jam, es egy masikon meg 5 fele szyrup. Tehat, csinalhattal magadnak amit csak akarsz!!!
Ugyanigy a tojas-rantottaval-- eloszor veszel magadnak a tojasbol, aztan amit csak akarsz HOZZA!
A palcsintak, vagy pancake-k melle is azt kanalazod amit csak akarsz, --hust is, ha eppen az kell!!
Szoval, meg mindig nem ertem, hogy miert akarna' valaki elolvasztani a finom fagylaltot azzal, hogy betekercseli egy forro tesztaba. . . . ?????
NEM az "alkatreszekrol van szo!!! Azok a liszt, a so, az olaj, cukor, tej, stb.
KESZ ETELEK Kevereserol szoltam.
Azt miért nem alkatrészenként eszed? Hiszed a piskóta is isteni, meg a krém is külön-külön:)
Amúgy ettem már ilyet a Moszkva téri kínaiban, de sztem. nem kifejezetten a mi palacsinta tésztánk van rajta. Kicsit más ízű. De holnap megyek oda, megkérdezem Nektek, hogy miből áll a tésztája:)))
Miert nem lehet egy tanyerra finom palacsintat tenni, es melleje egy uveg tanyerkaba fagyit tenni, es aztan kanalankent enni, hol ebbol, hol abbol??? Mert kel a bebugyolassal elolvasztani a fagyit???
Hiszen ugyanabba a szajba es gyomorba megy ugyis, meg ha kulon is van a ketto talalva. . . . . Nem ??
Ez, szerintem nem egy Recept, hanem egy szerencsetlen ta'lalasi-kombinacio-probalkozas.
igen, azt elfelejtettem írni, hogy fogyisoknak nem ajánlott :-)
Már készítettem én is sültfagyit, de a következőképpen:
sütöttem egy pár palacsintát, amibe raktam 2 gombóc fagyit, mint a túróstáskát összecsomagoltam, és bepaníroztam, mint a husit, és bő nagyon forró olajban kisütöttem, és gyümi, v. csokiöntettel tálaltam.
A palacsintát fogvájóval összetűztem panírozás előtt.
Nagyon fincsi, csak macerás :-))
Vettek több doboz különféle ízű fagyit, cukorkákat és ezeket összekeverték és tálakba tették, tortalappal borították. Jól lefagyasztották, majd tojásfehérjéből kemény habot vertek, ráhalmozták a kőkeményre fagyott cuccra és belökték a sütőbe annyi időre, hogy színe legyen a habnak VAGY ha van gázégőd, akkor azzal kell a tetejét szilárddá tenni (így nem folyik szét az egész).
ilyen is van! A tojásfehérjét kemény habbá kell verni, beborítani vele a fagyit, és pár percre betenni a sütőbe. Fontos, hogy gyorsan megegyük, mert elolvad az egész.