Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.
Gyanús tönkölyliszt
2015-11-24 16:281.
Létrehozva: 2015. november 24. 16:28
Sziasztok!
Teljes kiőrlésű tönkölylisztből szoktam kenyeret sütni. 2 márkát használok. A drágább az sötétebb színű, az olcsó sokkal fehérebb. Miért van ez? Hisz mindkettő teljes kiőrlésű, elvileg hasonló színűnek kellene lenniük.
Nem túl régen volt egy kérdés a "mászkos tönkölykenyérrel kapcsolatban". Válaszoltam rá, hogy nekem sosem lett olyan, míg nem vettem méregdrága, tklisztet. Ez sötétebb volt, a kenyér állaga meg egyáltalán nem lett jó.
A többi liszt, amit általában venni szoktam világosabb, nagyon jó lesz a kenyér is belőle. A házilag őrölt liszt is világosabb, pedig abban is benn van minden...
Korpát nem, de a magokat én is szeretem benne... :))) vagy a sütőben csücsülőhöz most éppen tökmaglisztet szórtam a magok mellé.
Tulajdonképpen mindegy, mert én mindig teszek hozzá tönkölykorpát.
2 kiló t.k. tönkölyliszthez kb. 20 dekát. Plusz lenmagot is.
Úgyhogy az én kenyerem garantáltan egészséges és tartalmas.
Ahogy az is lehet, hogy a barnát színezik, hogy a vevő hántolatlanabbnak érezze. Hacsak nem analizáltatod, marad, hogy azt veszed, amelyikkel elégedettebb vagy.
Talán más finomságú, de szerintem az is lehet, hogy egyszerűen máshol termett.