Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

HPV férfiaknál

Torolt_felhasznalo_943381
Torolt_felhasznalo_943381
Létrehozva: 2005. március 8. 21:35
Sziasztok!

A barátomnak sajnos van. Tőlem kapta. Rólam szeptemberben derült ki, októberben már műtöttek is, így sikerült megelőzni a rákot. Arról már szinte mindenki tud, hogy nőknél ez hogy s mint van, ezért ezt nem is részletezném. Miután rólam kiderült, hogy HPV-m van, a barátom is csináltatott egy tesztet. Akkor éppenhogy a megengedett határérték felett volt neki, úgyhogy azt lehetett sejteni, hogy már kifelé jön belőle, gyógyulóban van, ezért van éppenhogy fölötte. Én januárban voltam kontrollon, és minden negatív szerencsére. Nemrég barátom is újra csináltatta a tesztet, nála is egy negatív eredményt vártunk, mivel egy egészséges férfi szervezet elvileg pár hónap alatt kidolgozza ezt a testből. De nem így van. Az érték most a megengedett többszöröse, a helyzet tehát sokkal rosszabb, mint pár hónapja. Természetesen azóta mindig óvszert használunk, de az én nőgyógyászom műtét után azt mondta, hogy három hónap múlva már nem kell óvszer. Persze hozzátette, hogy ő azért a biztonság kedvéért fél évet javasolna. A fél év lassacsakán letelik, a helyzet viszont rosszabb.

Nem tudjuk mit csináljunk, egy megyeszékhelyen lakunk, de ott egyik orvos se tud mit kezdeni a barátommal. Egy specialistát keresnénk, vagy bármilyen jelleű információt arról, hogy hogy is működik ez a HPV a férfiaknál. Egyszer magellánban még hímvesszőrákkal is riogattak, és most már tényleg egyre jobban aggódunk. Ha bárki bármiben tudna nekem segíteni, tanácsot adni, vagy csak hasonló cipőben jár, esetleg ismer vkit,aki így van, mint mi, az kérem írjon! Előre is köszi!

  1. 2009. február 25. 11:014.
    Döbbenet
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_943381 (1)
    2005-03-08  21:35
  2. Torolt_felhasznalo_770932
    Torolt_felhasznalo_770932
    2009. február 25. 10:533.
    Hát igen, a hpv sajnos csak a nőkre van ilyen negatív hatással. Én is küzdök vele...
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_603598 (0)
     
  3. 2005. március 9. 05:062.
    Beirtam a Google-ba: humán papillomavírus

    http://genoid. net/hpv/hpvdok/document. 2004-11-16. 3510705346/view

    Ebbol reszlet:

    Tünetmentes férfiak

    Humán papillomavírussal a férfiak egy része is fertőzött, de esetükben ez általában nem okoz látható tüneteket, és nem alakít ki betegséget. Nagyon fontos tudni azonban, hogy a férfiak részéről fennáll a visszafertőzés veszélye, azaz egy vírushordozó férfi újra megfertőzheti a betegségéből kigyógyult partnerét!

    Fontos! Ezért javasolt, hogy az a férfi, akinek partnerét méhnyakrákkal vagy rákmegelőző állapottal kezelték, végeztessen el egy olyan vizsgálatot, amelynek során megállapítják, hogy ő maga fertőzött-e a HPV-sal. Amennyiben a vizsgálat HPV-fertőzést igazol, de nincs látható hámelváltozás a nemi szerven, akkor általában a fertőzött sejtréteg - alulról felfelé pótlódva - 2-3 hónap alatt lelökődik.

    Tipp: ezalatt javasolt az óvszer alkalmazása az együttlétek során. Meg kell azonban jegyezni, hogy a gumi óvszer sem jelent százszázalékos biztonságot a vírusfertőzéssel szemben, mivel a vírus bármilyen fertőzött bőrfelületről átkerülhet a partner bőrére. További tanácsok a szakemberektől kérhetők, akik javasolhatnak helyben ható vírusellenes kezelést is.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_943381 (1)
     

Címlap

top