Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

DOLCE VITA

Torolt_felhasznalo_199772
Torolt_felhasznalo_199772
Létrehozva: 2006. június 9. 15:57

Mit szólnátok egy kellemes csevegéshez?
Beszélgessünk a mindennapi életünkről, cseréljük ki egymás közt a már kipróbált és bevált receptjeinket, sok-sok képpel körítve, vagy csak számoljunk be egymásnak a napunkról, az élményeinkről, a családunkról.
Mindenkit szeretettel várunk.

  1. 2012. október 15. 20:2015129.
    Igen, akkor még egésszen más volt az NLC. 
    előzmény:
    agi48 (15128)
    2012-10-15  10:59
  2. 2012. október 15. 10:5915128.
    De rég voltunk itt ! Régi szép emlékek.....
    előzmény:
    ybbag (15127)
    2012-10-14  19:35
  3. 2012. október 14. 19:3515127.

    Nálunk biztos találsz olyat ami még nincs otthon;) www.facebook/Fűszerszény

     

    Kétségtelen, hogy nagyon jól néz ki a fűszerkészleted :) Gratulálunk hozzá;)

     

    Üdv,

     

    Gabi

    előzmény:
    Fünfi (10691)
    2008-01-14  18:05
  4. 2011. január 6. 09:4815126.

    Hát ha neked a sok jó recept nem érték akkor nem szeretsz sütni és csak kötöszködni jössz ide. Arra meg nem kíváncsi senki az itt hozzászolók közül.

    Ne válaszolj erre mert nem olvasom úgysem el nem érdekel a bunkóság .

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_310597 (15124)
    2010-12-27  19:35
  5. 2011. január 5. 21:5815125.

    Sziasztok, lányok.

     

    Boldog Új Évet mindenkinek! 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  6. 2010. december 27. 19:3515124.

    Klárikát nem csak a blogjában lehet látni 

     

    Hol látod Te az értékeket?? 

    előzmény:
    agi48 (15123)
    2010-12-27  16:13
  7. 2010. december 27. 16:1315123.

    Micsoda hülyeség hogy törlik a régi topikokat. Azokban értékek vannak, legalábbis nekünk értékek. Dehát sajnos minden újabb ötlet rosszabb mint a bevált régi. Az nlc-is jobb volt mielőtt megújították. Igaz ez is pár éve volt.

    Klárika már csak a blogodban lehet látni téged? Sajnálom hogy már csak a sütis az egyetlen hely ahol néha olvashatom a régieket.

    előzmény:
    latsia (15118)
    2010-11-07  07:56
  8. 2010. december 27. 08:4815122.
    Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet mindenkinek!
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  9. 2010. december 26. 21:3215121.
    ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES TOPIKOSNAK !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  10. 2010. december 24. 13:0615120.

    Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek nagyon sok szeretettel !

    Zsuzsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_588037 (0)
     
  11. 2010. november 7. 11:5415119.

    Lányok !

     

    Sürgős segítségre lenne szükségem. Valaki írta itt, valamelyik topicon, lehet nem ezen, hogy a Szent Imre kórházba jár controllra, vagy azt, hogy közel lakik hozzá. Nagyon kérem jelentkezzen be, akár privibe is.

    Köszönöm

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_753701 (0)
     
  12. 2010. november 7. 07:5615118.
    Gyorsan beírok ide egy hozzászólást, de csak azért, mert még vannak itt bent le nem mentett receptjeim, akiket most gyorsan kimásolok, mielőtt az NLC új szabálya miatt törölnék.... ahogy mindenkiét törlik abból a topikból, ahová 1/2 éve nem lépett be....

    Gratulálok különben érte és sajnálom,  hogy erre fecsérlik az idejüket, ahelyett, hogy a fórum jobbá tételén dolgoznának, ami jóval fontosabb lenne... no comment.
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199772 (1)
    2006-06-09  15:57
  13. 2010. március 30. 18:1915117.

    Szia Andi.

     

    Légyszi ezt a kávé krémes kókuszosat is be írni ha lesz egy kis időd.

     

    Köszi: Lincsi

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15096)
    2010-03-28  12:27
  14. 2010. március 30. 16:3615116.
    Minden vege valami uj kezdete:)
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_199772 (1)
    2006-06-09  15:57
  15. 2010. március 29. 20:5215115.
    Nálam is nagyon régen volt, és úgy megkívántam! Az egyik legjobb kaja a világon! 
    előzmény:
    giza55 (15114)
    2010-03-29  20:32
  16. 2010. március 29. 20:3215114.
    Dejó, hogy emlékeztettél rá, milyen régen volt paprikáskrumpli és mennyire imádjuk.
    előzmény:
    kaleva (15113)
    2010-03-29  19:43
  17. 2010. március 29. 19:4315113.
    És egy egyszerű, de isteni finom paprikáslrumpli...... 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  18. 2010. március 29. 19:4115112.

    Szervusztok!

     

    Aszalt barackos sertéscsíkok, currys rizzsel:  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  19. 2010. március 28. 21:0615111.
    Köszönöm, akkor így keresem a boltba, de már előre tudom, nem sok sikerrel !
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15107)
    2010-03-28  17:09
  20. 2010. március 28. 20:1115110.

    Istenien néz ki a mai ebéded.

     

    Én nagyon szeretem a gyümölcsös husikat, de a férjem nem. Kostoltuk már az édes sonkát, de  nem szeretjük, csak a hagyományosat.

     

    Hétvégén az unokámmal ezeket sütöttük.

     

    előzmény:
    kaleva (15102)
    2010-03-28  14:48
  21. 2010. március 28. 18:0515109.

    ez lesz az!!!!

    koszonom!

     

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15101)
    2010-03-28  13:22
  22. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 17:2715108.

    Amaretto mázas sonka

    Hozzávalók: 1 sonka, 1 tk mustár por, 1+1/2 csésze barna cukor, 1/4 csésze amaretto, 1 konzerv felezett barack

    A sonkát előfőzzük egy óra hosszat, majd a levében hagyjuk kihűlni, majd a vízből kivesszük és lecsepegtetjük. Ezután elkészítjük a mázat: a cukrot, mustárport és az amarettot (ebből 2 tk-nyit félreteszünk) összekeverjük. A sonkánkat rombusz alakban bevagdaljuk, majd a mázzal alaposan bekenjük, majd sütőbe tesszük, sütés közben a levével locsoljuk (2 és fél kilós sonkának 1 óra 20 perc kell kb.). A sütési idő lejárta előtt 20 perccel a sonkát beborítjuk a fél barackokkal, majd a 2 kanálnyi amarettoval meglocsoljuk és készre sütjük.

    előzmény:
    Sarapod2 (15106)
    2010-03-28  16:50
  23. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 17:0915107.

    Szia Editkém!

    A száraz mustár, az a mustárpor, ezt lehet így kapni. Mindjárt előszedem a receptet és írom!:)

    előzmény:
    Sarapod2 (15106)
    2010-03-28  16:50
  24. 2010. március 28. 16:5015106.

    Milyen az a száraz mustár?

    Szeretem az Amerettó likőrt, így ha kérhetem az amarettós sonka receptjét beemelnéd?

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15101)
    2010-03-28  13:22
  25. 2010. március 28. 16:4315105.

     Pedig nem is Michelangeló festette!

    Én meg az alkotásodért? De receptet nem kaphatunk?

    Én ma almás-kekszes-tejszines-mandulást csináltam. Sütni nem kellett, de azért elég jól elszöszmötöltem vele. Most a hűtőbe várja haza a fiúkat.

    előzmény:
    kaleva (15095)
    2010-03-26  18:54
  26. 2010. március 28. 15:4415104.
    Köszi a receptet! A zellerkrémlevesbe tettem egy kis curryt, nagyon passzol hozzá, felturbózta a zeller ízt! 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15103)
    2010-03-28  14:52
  27. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 14:5215103.

    Húúú, nagyon szeretem a zellerkrémlevest!:) Meg általában mindenféle krémlevest!:)

     

     Sárgabarackos csirke gyümölcsös-fűszeres paradicsommártással
    Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack, 50 dkg csirkemellfilé, só, őrölt bors, 1,5 dl tejszín, pirospaprika, 4 kisebb vöröshagyma, 3 ek vaj, 1 doboz paradicsom (40dkg), currypor, őrölt kömény
    A sárgabarckot forró vízbe dobjuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, a csirkehúst 3-4 cm-es csíkokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Megtisztítjuk, négybe vágjuk a hagymát, majd a felehevített vajon kb. 5 percig pároljuk. Beletesszük a húst, és minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, a tejszínt, és sóval, borssal, pirospaprikával, curryporral és köménymaggal ízesítjük. Az egészet kivajazott tűzálló edénybe töltjük. Leszűrjük és csíkokra vágjuk a sárgabarackokat, majd összekeverjük a hússal. Az ételt 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Kivesszük és még egyszer megízesítjük a fűszerekkel.

    előzmény:
    kaleva (15102)
    2010-03-28  14:48
  28. 2010. március 28. 14:4815102.

    Andi, kérném szépen a sárgabarackos csirke receptjét! 

     

    Az én mai ebédem zellerkrémleves, csirkepöri (filéből).  

     

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15096)
    2010-03-28  12:27
  29. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 13:2215101.

    Cukormázas sonka

    Hozzávalók: 1 kb 5 kiló körüli sonka (természetesen lehet kisebb is), 1 csésze barna cukor, 1 ek száraz mustár, 1+1/2 ek liszt, 1 konzerv ananász

    A sonkát egyben egy nagyobb fazékba tesszük és lassan, egy órán keresztül főzzük. Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk a főzőlében kihűlni. Ha meghűlt, leszűrjük a levét. Előmelegítjük a sütőnket, majd asonka felületét bevagdaljuk, hogy "kockásan" nézzen ki. Ezután összekeverjük a lisztet a barna cukorral és a száraz mustár porral, majd ennek a keveréknek a 3/4 részével alaposan megszórjuk a sonkát, tenyerünkkel jól rá is nyomkodjuk, hogy odatapdjon a por a nedves sonkára. Ezután a konzerv ananász levével meglocsoljuk, lehetőleg mindenhol érje a lé, majd az ananász szeletekkel beborítva a sütőbe toljuk. Fél kilónként kb. 25 percet számítsunk a sütésre. A sütési idő lejárta előtt 15 perccel állítsuk a sütőt alacsonyabb fokozatra, majd kicsit kivesszük a sonkát, rászórjuk a maradék barnacukros keveréket, majd a sütőbe visszatéve rápirítjuk azt. 15 perc pihentetés után tálaljuk.

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  30. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 13:1515100.

    Mézes sült sonka

    Hozzávalók: 2,25 kg-os nyers sonka, 2 ek egész szegfűszeg, 2 ek méz, 3 ek barna cukor

    A sonkára annyi hideg vizet öntünk, amennyi ellepi, és egy órát áztatjuk, hogy sótartalmából veszítsen. Mély tepsibe duplán alufóliát terítünk, beletesszük a szárazra törölt sonkát, és lazán becsomagoljuk, hogy a keletkező gőznek legyen helye. Közepesen meleg sütőben 2 órát sütjük (45 dekánként 20 perc sütési idővel számoljunk!) A sütés vége előtt fél órával kivesszük, óvatosan kicsomagoljuk a fóliából (vigyázzunk, hogy a kiáramló gőztől nehogy megsérüljünk!), és pár percig hűlni hagyjuk. Ezután a külső kérgét levágjuk, és éles, vékony pengéjű késsel mindenütt kereszt alakú mélyedéseket meteszünk. Minden lyukba egy-egy szegfűszeget tűzünk, majd a húst a mézzel megkenjük, és a cukorral megszórjuk. Fólia nélkül még fél órát sütjük. Amikor kész, tálra tesszük, pár percet várunk, és csak utána szeleteljük föl. Zöldköretet adhatunk hozzá, de krumplipürével is nagyon finom.

    előzmény:
    ciprussun (15099)
    2010-03-28  13:05
  31. 2010. március 28. 13:0515099.

    beirnad a cukormazasat es a mezes sult receptet?

    Koszi!!!!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15098)
    2010-03-28  12:58
  32. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 12:5815098.

    Nekem ezek a különleges sonka receptjeim vannak:

     

    Mézes sült sonka

    Húsvéti ananászos sonka

    Sült sonka mazsolaszósszal

    Amaretto mázas sonka

    Cukormázas sonka
    előzmény:
    ciprussun (15097)
    2010-03-28  12:46
  33. 2010. március 28. 12:4615097.

    sziasztok,

    tudna nekem valaki segiteni, hogy hogyan kell csinalni a barnacukor mazas sonkat? regebben evett ilyet a Kedvesem es most ezt kerte, de nem igazan talaok ilyen receptet

     

    koszonom!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  34. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 28. 12:2715096.

    Sziasztok!:)

     

    Ma ebdére Sárgabarckos csirkemell fűszeres paradicsomszószban volt krumplipürével. Tegnap sütöttem nagyon finom Kókuszos-kávékrémes szeletet és ma még sütöttem egy kenyeret is...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  35. 2010. március 26. 18:5415095.

    Mai alkotás.

     

    (Én azt sem tudom, mi az az üvegtopik ...)

     

    Sarapod! Odavagyok a freskódért!  

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  36. 2010. március 26. 13:3415094.

    hellosziaszevasz Mindenki!

     

    szerintem Lati merlegeli a dolgokat, azt cselekszik.

    en mindenesetre sajnalom, hogy elcseszi par idiota masok dolgait. viszont azt kivanom ezeknek az emberkeknek, sose legyen nagyobb oromuk az eletben!

     

     

    szoval husveti kajas rodsó ma megcsinaltam azt a kukoricas tojasos gezemice salimat, amit biztos csinalok husvetra is. elore el lehet kesziteni, ipari mennyisegben is elfogy es mindenhez, mindig jo. szoval egy olyan barmi tortenik sali van segitseg.

     

    talan vasarnap beprobalkozok egy kalaccsal is. mondjuk a kertben akartam kapirgalni, mert kibujt az ujhagymam, meg par zoldsegem. es meg halomban allnak a vetomagok, meg a palantak. naccságos parasztasszonyosat jatszom

     

    elokaptam a ciprusi kopiaste -szakacs konyvecskemet es van benne egy egesz jo kalacs recept. most allok neki leforditani.

     

    ha nem jonnek, Mindenkinek jo hetveget!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  37. 2010. március 26. 09:5815093.

    Sziasztok!

     

    De jó, hogy felélesztettétek ezt a jó kis topikot!

    Én is nagyon sajnálom, hogy egy(vagy több) rosszindulatú, beteg lelkű ember(???) miatt zárt topikokat kell csinálni, és még jobban sajnálom, hogy sokan teljesen eltűntek a fórumról, vagy csak a zártakba írnak.  Nem vagyok én sem sokat író, többnyire inkább csak olvasásra van időm, de olyan jó az, amikor a világ és az ország minden tájáról összejönnek itt emberek. Jó volt beszélgetni mindenről, nem csak a főzésről, hanem családról, munkáról, bármiről. Nézni a szép fotókat, együtt izgulni az érkező babákért, látni a cseperedésüket, és sorolhatnám még.

    Szóval remélem sokan visszajönnek és jókat beszélgetünk, meg ötleteket, segítséget adunk egymásnak.

    Főzés: most a hétvégén sürgős fagyasztó ürítés okán, csak valamilyen levest fogok főzni, a többit csak olvasztani, melegíteni kell. A felszabaduló időt meg ablak "pucoválásra" hasznosítom, ha nem fog szakadni az eső. Ja, és szintén fagyasztó ürítés miatt dupla adag Uvima féle gyümölcskenyér fog sülni . 

    Napsütéses szép hétvégét mindenkinek!

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_820920 (0)
     
  38. 2010. március 26. 06:3615092.
    Jaj bocsi, az egyenes fal színe citromsága, a görbe falak narancssárgák. Ez az ebédlőm. A nagyebédlő másként és a kisebédlő a kis körbe. Tényleg olyan a képen, mintha zöldes lenne?
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15090)
    2010-03-26  06:17
  39. 2010. március 26. 06:3115091.

    Szépséges jó reggelt !

     

    Igen, én is 2 zártba vagyok, de ott nincs ilyen beszólogatás. Tudom sokan haragszanak érte, de ott jobban mer írni, képet felrakni az ember.

    Sajnos időhiányba szenvedek, most is csak útnakindítottam a fiúkat, mentek vegyszerezni, - mert szélcsend van - és gyors bekukk ide. Lehet, hogy már "függő" vagyok?

    Megyek is a bányába dolgozni!

    Szép napot mindenkinek !

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_946299 (15090)
    2010-03-26  06:17
  40. Torolt_felhasznalo_946299
    Torolt_felhasznalo_946299
    2010. március 26. 06:1715090.

    Hűűűűűűűűűű! Fejet hajtós szmájli miért nincs? :))) A fal színe sárga, vagy zöld? Én talán hétvégén tudok már egy kicsit a dekorációval foglalkozni!

    Cipri! Szerintem jó ötlet lenne a félig zárt, vagy üvegtopik. Aki tagja akar lenni, azt bizonyos "utána nézés" alapján be lehet engedni, ha meg nem olyan hozzászólásokat ír, ami elfogadható, akkor kizárni. Csak krédezem! Most is volt valami beszólás? És nekem szólt? Mert kaptam értesítést, hogy válasz érkezett az üzenetemre, a megnyitás ide hozott, de nem találtam semmit...

    Szóval Lánykák, én benne vagyok egy üveg topikban ugyanezzel a címmel! Hm?

    előzmény:
    Sarapod2 (15087)
    2010-03-25  21:10
  41. 2010. március 25. 21:3515089.

    Ja, így már értem, arra gondolsz, amikor a lányok átmentek az Indexre, ugye? 

    Én is nagyon szerettem ezt a topikot, sok jó ötletet vettem innen, azért is szeretném, ha újra beindulna, a régi tagokkal, vagy akár újakkal, de a régi színvonalon!  

    előzmény:
    andixka (15083)
    2010-03-25  20:46
  42. 2010. március 25. 21:2715088.
    Ühüm.... 
    előzmény:
    CsillagViki (15082)
    2010-03-25  20:13
  43. 2010. március 25. 21:1015087.

    Sziasztok !

    Én is már díszítgetem a lakást, ahogy időm és erőm engedi.

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27
  44. 2010. március 25. 20:5315086.

    Majd megpróbálom holnap, ma úgyis csak nézni akartam valamit, ma már nem sütnék semmiképp :-)

    előzmény:
    CsillagViki (15085)
    2010-03-25  20:50
  45. 2010. március 25. 20:5015085.

    Igen, hallom.

    Érteni nem értem, mert nálam simán bejön. 

    Nagyon fura. :(((

    előzmény:
    andixka (15084)
    2010-03-25  20:48
  46. 2010. március 25. 20:4815084.
    Off: Nem jön be az oldalad... ?
    előzmény:
    CsillagViki (15082)
    2010-03-25  20:13
  47. 2010. március 25. 20:4615083.

    Én akkor kezdtem el olvasni a lnyokat, amikor egy hasonló című topikon egy másik fórumos oldal konyhaasztalán beszélgettek. Egyszer csak eltűntek onnan, akkor derült ki, hogy itt vannak (újra???) Vissza nem olvastam, így az előzményeket csak sejtem: csak szerettem a helyes történeteiket, a recepteket, képeket (legyen az recept vagy másmilyen fotó).

    A zárás gondolatán persze nem csodálkozom, mert itt néha olyan hozzászólások is érkeztek, hogy engem, mint csak olvasót is igen zavartak :-(

     Ez az én rövid történetem ;-) Szóval nekem hiányzik az a helyes kis társaság, ami volt.

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27
  48. 2010. március 25. 20:1315082.
    Fogyókúra?
    előzmény:
    kaleva (15081)
    2010-03-25  20:01
  49. 2010. március 25. 20:0115081.

    A szomszédot én sem értem......

     

    Mai vacsim: krémsajttal-rukolával töltött sonka. 

    előzmény:
    ciprussun (15080)
    2010-03-24  16:27

Címlap

top