Az nlc. fórumon 20 éves fennállása óta közel 300 ezer témában indult csevegés, és több mint 1 millió hozzászólás született. A Facebook megjelenése és térhódítása miatt azonban azt tapasztaltuk, hogy a beszélgetések nagyrésze áttevődött a közösségi médiába, ezért úgy döntöttünk, a fórumot hibernáljuk, ezentúl csak olvasása lehetséges. Új hozzászólást és témát nem tudtok indítani, azonban a régi beszélgetéseket továbbra is megtaláljátok.

Görcsös akarás-baba

mipmopmip
Létrehozva: 2012. július 23. 10:56

Van esetleg köztetek más is, aki úgy érzi, nagyon nagyon szeretne babát, de még nincs meg hozzá a háttér, még 'nem lehet'?

Nálunk az anyagi feltételek nincsenek még meg..

 

(folyt köv) 

  1. 2012. július 25. 00:30227.

    Én az utóbbi egy évben érzem azt, hogy nagyon szeretnék már gyereket. Sok dolgot hasonlóan élek meg, mint te. Múlt ősszel úgy voltam vele, hogy nem tudom, hogy bírom azt az időszakot, ami addig előttem áll.

     

    De sosem görcsöltem rá, van egy olyan érzés is bennem, hogy amikor itt lesz a megfelelő idő, akkor meg fog születni (ha meg nem, akkor B terv).

     

    Nálunk én vagyok a realistább, mert a bizonytalanba nem akartam szülni.

     

    Ami nekem segített-segít: végiggondoltam, mi kell ahhoz, hogy lélekben is feltöltődjek, miket akarok megcsinálni, amíg nincs gyerkőc, és ezekre tudatosan figyeltem-figyelek. Plusz erővel próbáltam-próbálom magam kiragadni az önsajnálatból, ha pl. átmentem-átmegyek a játszótéren, kisgyerekes anyukákat látok, hallgatom a családi célzásokat.

     

    Viszont még egy dologra rájöttem az elmúlt hónapokban: nem lehet mindent megvonni magunktól, mert bizony sokat ronthat a kapcsolatunkon, ha csak a spórolás van előttünk. Tavaly nyáron nem mentünk nyaralni anyagi megfontolásból (ami nálunk azért fontos, mert a páromat, ha nincs jó távol a munkahelyétől, minden csipcsup dologért ugrasztják még a szabi alatt is), és nagyon nehéz volt ez az év feltöltődés nélkül, bizony megsínylettük. Ezért "engedünk" magunknak apró kényeztetéseket 1-2 havonta (egy vacsora, mozi stb., négy nap nyaralás nyáron). Figyelj nagyon, nehogy rámenjen a kapcsolatotok a spórolásra. A férjed érezheti azt is, hogy ő már nem számít, az ő vágyai elvesznek, és lehet, hogy ezért is tart még a gyerekvállalástól.

     

    Szerintem nem baj, ha költ magára, miután a megbeszélt összeget félreteszi. És nem baj, hogy akartok valamennyi tartalékot. 

    Tudatosan meg kéne próbálnod másfelé irányítani a gondolataidat, mert így nem teszel jót magadnak sem. Csak most tűnik hosszúnak az előtted álló idő, visszanézve gyorsan elszáll, és ha a terhesség idejének egy részét is beleszámolod (hiszen valószínűleg tudsz majd dolgozni), akkor még rövidebb.

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  2. 2012. július 24. 23:50226.

      

    Teljesen egyetértek mipmop-pal.

     

    Pont az ellenkezőjét gondolom, amit a hozzászólok írnak:

      

    igenis gyerekvállaláshoz kell pénz. Aki csak úgy beleszül a világba egy szál gatyával, az a felelőtlen.

     

     

    Aki előre gondolkodik és retteg a jövőtől az mitől éretlen?? Önigazolásként magyarázhatja bárki a rendszert...sose tudni, mit hoz a jövő...valóban, de felkészülni a lehető legjobb tudásunk szerint kell. 

     A gyerekemet biztonságban akarom felnevelni, nem azon az alapon, hogy majd valami úgyis lesz....mert olyan nincs, hogy ne legyen sehogy. De igen, van. A nyomorba egy felelős és lelkiismeretes anya nem szül. Aki igen, az önző, ostoba és éretlen.

     

    Túrkálóból is lehet öltöztetni, barátnő babakocsiját is meg lehet örökölni, segytséget is el lehet fogadni, mosolyogni is lehet a parizeres kenyér fölött, körmöt rágni is lehet, mert leépítés várható és jó, ha egy havi költséget fedez a párna alatti pénzes szütyő...és leépítés esetén jöhet a személyi hitel...miért ne? Juliska, Mariska, meg mindenki más is így él! Ha meg nem tudjuk fizetni, majd felveszünk még egyet és tömögetjük a lukakat.

     

     

    A gyereknek lesznek igényei...minden jelentősebb dologról le kell, h mondjon az a gyerek, akiknek a szülei baromira elégedettek az "éppen kijövünk anyagilag" helyzettel. Úgy is fel lehet nőni, kétségtelen. Szeretjük egymást, az a fő. Magyarázd egy tíz évesnek, tizenötéves kamasznak és egy tizennyolc éves fiatalnak...

     

    Valóban sok fiatal családot pénzelnek a szülők..van ház, van lakás, nyugi van, minden van...de akinek ez nem adatik meg, annak ki kell találnia, hogyan teremtsen anyagi rendet a családalapításhoz...és nem azon agyalni már teherbeesés előtt, mi mindent lehet megvenni a túrkálóból.... ez szánalmas, nevetséges és dühítő is egyben. 

      

     Azért, mert sokatok hóról hóra él, ne akarjatok önigazolni, hogy "az élet márcsak ilyen." 

     

    előzmény:
    mipmopmip (44)
    2012-07-23  11:43
  3. 2012. július 24. 20:24225.

    Szia!

     

    Írod a nyitóban,hogy csak az anyagi feltételek nincsenek meg,szerintem meg az van a legnagyobb rendben,simán adottak ahhoz,hogy belevágjatok.

    Viszont nem írtad,hogy a párod mit szól ehhez,látva mennyire szeretnéd....Nincs bebetonozva ez a terv nyugodtan lehet módosítani.

    Ő mennyire vágyik már gyerekre?Pl.,ha sétáltok babákat látva megjegyzi,hogy "de jó nemsokára mi is 3-an leszünk!", üljetek le ,beszéljétek át.

    Ez azért jutott eszembe,mert mi még a férjemmel alig pár éve voltunk együtt már sokszor szóba hozta a leendő gyermekeinket. 

    Nem lehet mindent ilyen passzentosan megtervezni.Nem is szabad,sőt a Te hozzáállásod már kicsit patológiás.

    Ilyen hozzáállással félő,hogy sok csalódás ér majd.

    Én az első gyermekem ésszel terveztem-szerettük volna,ha az első gyermekünk még a párom 30. születésnapja előtt megszületik-,nem vágytam még rá ilyen testet-lelket próbáló vággyal,szinte azonnal teherbe estem,a másodikra viszont 2,5 évet vártunk./7,5 év van a 2 gyerkőc között/

    Nem így terveztük,de így lett és így tökéletes.Nem vagyok babonás,de abban hiszek,hogy nem véletlen,hogy ők és akkor érkeztek hozzánk amikor.

    Légy sokkal türelmesebb,nyugodtabb és nyitottabb a párod felé.

       

    Üdv.+szép estét,

    M. 

     

     

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  4. Torolt_felhasznalo_287115
    Torolt_felhasznalo_287115
    2012. július 24. 18:54224.

    Én sem értem, mi kimoderálnivaló volt benne.

    Az új modik eléggé túlbuzgók lehetnek - de hogy a fától az erdőt sem látják, az tuti...

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_664184 (220)
    2012-07-24  09:14
  5. 2012. július 24. 17:50223.

    az elhatározás szép, hogy ne  anullára szülj. de ennyire megtervezni mindent pontosan...ha nem olvastalak volna végig, akkor is tudnám, hogy töktipikus szűz vagy :) ami nem baj :)

    párod nem nagyon van oda szerintem a babatémáért, valószínű még nem érett meg rá igazán. ne siettesd, éljetek egymásnak. én szültem a majdnem semmire is, meg a kevésre is, de mindent meg lehet oldani. azt is megoldottam, hogy egyedül maradtam. igaz, nem is voltak millióim, meg táblázataim. én úgy nem tudnám. de te látod a végét, a másfél év semmi. amikor én tini voltam, annyi volt a sorkatona idő. a barátnőm mindig énekelte, hogy másfél év nagy idő, de várnék többet is rá...megvárta a párját, azóta már a férje. kibírta. te is ki fogod, csak néha láss meg másokat is, ne csak  a babákat. hajrá.

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  6. 2012. július 24. 13:06222.
    Áh, 40 évesen én már nem akarok szülni! Az nekem már túúúúúl "öreg". 
    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_720723 (119)
    2012-07-23  13:46
  7. 2012. július 24. 10:11221.
    nem lenne kompromisszum, ha egyelőre egy gyereket vállalnátok, és 2 év után visszamennél kicsit dolgozni? Így hamarabb jöhet az egyeske, mert nem kell 4 év otthonlétre berendezkedni. Hm?
    előzmény:
    mipmopmip (11)
    2012-07-23  11:15
  8. Torolt_felhasznalo_664184
    Torolt_felhasznalo_664184
    2012. július 24. 09:14220.
    Na ne már, hogy ezt a topikot és moderáljátok...
  9. 2012. július 24. 07:03219.

    Tudod, amíg ennyire görcsölsz és "AKAROD" a babát, addig sanja (babagyártós topikokat olvasgatva) nem fog összejönni (hiába lesznek adottak a feltételek).  

    1,5 év nem sok, hamar elmegy. Másnak a te korodban komoly kapcsolata sincs.

    Én egy évvel vagyok fiatalabb, világ életemben (kislány korom óta) anyukaként tudtam csak elképzelni magam, de még nem jött el az ideje, ezért nem is foglalkozok babás témákkal.

    Körülöttem is vannak babák és terhesek, de ettől nem érzem rosszul magam, sőt örülök nekik.

     

    Tanácsom pedig annyi, hogy keress egy hobbit, sportolj, élj egészséges életet, készítsd fel a testedet. 

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  10. Torolt_felhasznalo_287115
    Torolt_felhasznalo_287115
    2012. július 24. 02:03218.

    Mert nem érted, azért nem tudsz mit mondani.

    Igen, jól látod, jól érzed, nagyon és rendkívül görcsösen állsz a dologhoz. 

    Az élet nem kiszámítható és bármikor jöhet valami olyan, amire nem számítasz. Aki erre azt írta, hogy na és akkor öngyilkos leszel, vagy mit teszel, csak érzékeltetni akarta a görcsösségedet és a kétségbeesésedet.

    Nem, nem vagy érett a babára, mert görcsösen akarod.

     

    26 évesen még igen sok időd van tervezgetni, mindezt 4 év múlva is átélhetnéd - az erős babára való vágyat, és akkor sem lennél lemaradva semmiről. Esetleg akkor már az élet megtanítana arra is, hogy ne akarj valamit ennyire görcsösen.

    Bőven lehet, hogy elűzöd a párod ezzel a hozzáállással. A férfiak ezt nagyon nem szeretik. 

     

    Nekem sincs még gyermekem, és idősebb vagyok nálad, futok ki az időből rendesen. Nincs bébim, pedig nagyon szerettem volna, de felelőtlenül én sem akartam, és görcsösen meg pláne nem. 

    Még mindig reménykedem azért, titkon, mintha valami romantikus álom lenne, hogy egyszer mégis megáld az élet gyermekkel. 

     

    Nálad sokkal rosszabb helyzetben vagyok - érzelmileg, párkapcsolati szinten, stb. Jelenleg reményem sincs arra, hogy gyermekem lehessen - nem részlezném, miért. 

    Az én agyamat is elöntik a hormonok, ha bébit látok, sokszor viccelek, hogy hadd vigyük haza, olyan édes és már kész van...

     

    De tudom, hogy a görcsös számolgatással és akarnokoskodással a világon semmire nem megyek. Talán mindennek megvan a maga oka. 

    Ha azt kell elfogadjam, hogy gyermektelenül élem az életem, akkor majd igyekszem azt elfogadni.

    előzmény:
    mipmopmip (31)
    2012-07-23  11:33
  11. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. július 23. 20:22217.

    "6 hónapja ismerjük egymást és jöhet a baba"

     

     

    Ez így nem igaz.

     

     

    Van akinél még ennyi idő sem telt el a mefismerkedésük óta és jött a gyerek is, és száz éve már hogy együtt vannak.

     

     Több ilyen családot ismerek.

     

    előzmény:
    AlmaLatina (208)
    2012-07-23  15:53
  12. 2012. július 23. 16:31216.

    Szia kedves mipmopmip!

     

    Én ennyi idős voltam, mint most te, mikor szakítottam a vőlegényemmel...

    Én is nagyon vágytam már egy kisbabára, és nagyon nagy fájdalom volt, mert tudtam, ezzel a döntésemmel az egész életem megváltozott...

     

    Az új szerelem nagyon sokáig váratott magára, mikor a férjemet megismertem, már harminc éves voltam... és harmincöt, mikor a kisfiam végre megszületett, a kislányomat, harmincnyolc évesen hoztam a világra...

     

     Szerintem minden nő életében máskor jön el az az időszak, mikor vágyat érez arra, hogy anya legyen... 

    Hogy a jelenlegi helyzetetek alkalmas-e arra, hogy gyereket vállaljatok, ezt nektek kell eldöntenetek.

    Tudom, milyen érzés... mikor terhes nőket nézel az utcán, mikor arra vágysz, hogy a saját kisbabádat tarthasd végre a karodban... nehéz, és fájdalmas ...

     

    Kívánom, hogy jó döntést hozzatok, és sok boldogságot kívánok hozzá!

     

        üdv:Zsófi

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  13. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2012. július 23. 16:13215.

    MI nem görcsölünk abszolút ezen. Annakidején a barátnömnek az orvosa megmondta lehet nehezen lesz gyereke. Ehhez képest másfél hónapnyi próbálkozás elég volt neki.

     

    Ebböl kifolyólag, ha sokat próbálkozunk és nem sikerül, nos akkor csak bennem lehet a hiba.....

     

    Ůgy két hét múlva költöznek ki hozzám kb, a negyedikei-ötödikei hétvégén. Terveink szerint szerint jövö nyáron össze is házasodunk. A babaprojekt meg vagy idén indul, vagy jövöre.

    előzmény:
    AlmaLatina (208)
    2012-07-23  15:53
  14. 2012. július 23. 16:11214.
    köszönöm a tanácsokat, kaptam privátba támogatást
  15. 2012. július 23. 16:04213.
    Hidd el, nem volt itt egyetlen rosszindulatú hozzászólás sem, csak a saját lelkiállapotod miatt látod öket annak.
    előzmény:
    mipmopmip (198)
    2012-07-23  15:27
  16. 2012. július 23. 16:03212.

    Átfutottam az eddigi hsz-eket.

    Szerintem próbálj meg legalább egy pillanatra lehasadni a babatémáról, és gondold át (magadban), hogy ezen kívül milyen dolgok vannak az életedben, amik igazán fontosak neked, amikben igazán örömödet leled, és amikről nem akarsz lemondani. ha nincsenek ilyenek, vagy azt gondolod, hogy valójában lemondanál róluk, és nem lennének már érdekesek, ha babád lenne, az szerintem baj!!!

    Más szavakkal: nem lehet, hogy azért akarod ENNYIRE a babát, mert egyébként üres az életed?

     

    Ha így is van, nincs ezzel baj, amennyiben olyan partnert találsz, akinek szintán a gyerekvállalás a legeslegfontosabb dolog az életben.

     

    A párod nem ilyen. Ő - tök normális, 20-onéves módon - biciklizik, eljár a haverokkal, számítógépet vesz. Teszi mindezt a saját fizetéséből, teljes joggal. Akar gyereket majd - de mást is akar az életben. Ha te rá akarod kényszeríteni az akaratodat, abból baj lesz...

     

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  17. 2012. július 23. 16:02211.
    Kaptál már sok gyakorlati tanácsot, de lehet, a legjobban akkor járnál, ha elmennél pszichológushoz.
    A másik, ami eszembe jutott (lehet, hogy közben már írták: leülni a pároddal és öszintén beszélni az érzéseidröl, hogy szerinted nem fontos olyan sokáig várni. Nem tudom, hogy szólt eredetileg a megállapodás, de már azzal is "nyersz pár hónapot", ha úgy számoltok, hogy szülésig legyen meg az a pénz. Már nem is kéne olyan sokat várnod, néhány hónap meg elmegy a felkészüléssel is.
    előzmény:
    mipmopmip (195)
    2012-07-23  15:19
  18. 2012. július 23. 15:58210.

    Miért csak a buksisimogatás a segítség?

     

    Néha jobban jön, ha az embert jól ledorongolják, felrázzák.

     

    Az segít, ha jön egy-két emberke, elsírják ők is a bajukat, hogy ugyanabban a cipőben járnak és majd egymást sajnáljátok?

    előzmény:
    mipmopmip (198)
    2012-07-23  15:27
  19. 2012. július 23. 15:54209.

    sajnálom, mi már elég rég óta együtt vagyunk, nem hiszem, hogy ez bármitől megváltozna, lényegében együtt nőttünk fel.

     

    Ó dehogynem, Te csak azt hiszed. Vannak kivételek, persze, de hány olyan van h megváltozik... Kolléganőmtől 12 év után lépett úgy le a férje, hogy ásó kapa nagyharang minden volt. Most árulják a hiteles lakást, mert hát a csávót ki kell fizetni. Semmiben ne legyél olyan biztos. Max. saját magadban. 

    előzmény:
    mipmopmip (147)
    2012-07-23  14:15
  20. 2012. július 23. 15:53208.

    Én nem merem leírni, hány évet vártunk a párommal, mire úgy éreztük, hogy a feltételek adottak, hogy merjünk babát vállalni. Tuti, kiröhögnének.

     

    Az biztos, nem mindenki egyformán gondolkozik azokról a bizonyos feltételekről, mert vannak olyanok is, akiknek az "albérletbe babát szűlni" vagy a "6 hónapja ismerjük egymást és jöhet a baba", a "a kismama nem dolgozik, de a kispapa keresete semmire sem lesz elég"normális, pont úgy, mint a "tönkrement a házzasságunk, talán a baba megmenti" típusú elképzelés. 

    Hát én nem így képzeltem / képzelem. Ez az oka, hogy én speciel nem 20 évesen fogok szülni. És persze ez sem a tuti recept.

     

    Szerintem mindenmi maga tudja, és a maga boldogságát alakítja.

     

    Sok sikert és sok boldogságot kívánok!

     

    A kitartást sem szerettem volna kihagyni. 

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  21. 2012. július 23. 15:43207.
    persze, de pont azt írtam, hogy egy jó papot keress, aki nem hajt el ennyivel, hanem foglalkozik veled. Merre laksz?
    előzmény:
    mipmopmip (183)
    2012-07-23  14:51
  22. Torolt_felhasznalo_896286
    Torolt_felhasznalo_896286
    2012. július 23. 15:36206.

    Egy idézet neked:

     

    "Rajtam áll, mivel töltöm az időmet, kivel lépek kapcsolatba, kivel osztom meg a testem, az életem, a pénzem, az energiám. Kiválaszthatom, mit eszem, olvasok, tanulok. Eldönthetem, hogyan reagálok a kedvezőtlen életkörülményeimre - rajtam áll, hogy átoknak vagy lehetőségnek tekintem-e őket (és azon alkalmakkor, amikor túlságosan tele vagyok önsajnálattal, és nem tudom lelkesen nézni a dolgokat, még mindig megpróbálhatom megváltoztatni a szemléletmódomat). Megválogathatom a szavaimat és azt, hogy milyen hangnemben beszélek másokkal. És legfőképpen megválogathatom a gondolataimat." (Elizabeth M. Gilbert)

    előzmény:
    mipmopmip (202)
    2012-07-23  15:31
  23. 2012. július 23. 15:34205.
    de, már voltak itt ketten is, csak ők nem olyan harsányak, mint egyesek...
    előzmény:
    ezjóvégre (201)
    2012-07-23  15:30
  24. Torolt_felhasznalo_720723
    Torolt_felhasznalo_720723
    2012. július 23. 15:32204.
    Vagy hatosikrek lesznek :)
    előzmény:
    Amarynda (164)
    2012-07-23  14:29
  25. Torolt_felhasznalo_896286
    Torolt_felhasznalo_896286
    2012. július 23. 15:32203.

    A hozzászólok kívülről látják a dolgot, teljesen másképp, mint te. Ne sértődj meg ezen, hanem próbáld a magad javára fordítani ezeket. Légy nyitottabb mások felé, ez is sokat számít a görcsös akarás megszüntetésében!

     

    Hidd el, egy ideig megy az, hogy dédelgetem a magam által kreált görcsöket, de ez nem visz előrébb!

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (198)
    2012-07-23  15:27
  26. 2012. július 23. 15:31202.

    próbálom lefoglalni magam, jógára járok és temploba

    mit tegyek még? 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_896286 (200)
    2012-07-23  15:29
  27. 2012. július 23. 15:30201.

    Nem veszed észre, hogy nincsenek sorstársaid?Hogy mindenki normál keretek közt tervezi a gyermekét?

    Nem , nem voltam hasonló helyzetben, mert nem is akartam abban lenni, mert soha nem lett volna gyerekem, ha így állok neki...na meg már férjem se lenne, az tuti....

    előzmény:
    mipmopmip (198)
    2012-07-23  15:27
  28. Torolt_felhasznalo_896286
    Torolt_felhasznalo_896286
    2012. július 23. 15:29200.

    Csak te tudsz tenni ellene! Először neked kell változni és változik a környezet is!

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (195)
    2012-07-23  15:19
  29. 2012. július 23. 15:28199.

    "összejött"

    remélem ettől a hsztől jobban érzed magad, bár ha emlékeim nem csalnak, akkor kicsit nagyobb hátszél volt a babához... 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_302972 (196)
    2012-07-23  15:25
  30. 2012. július 23. 15:27198.

    mert a többség nem segíteni jött, hanem lábat törölni

    mert a többség nem volt hasonló helyzetben

    én sorstársakat kerestem, nem okoskákat. 

    előzmény:
    cabron (197)
    2012-07-23  15:26
  31. 2012. július 23. 15:26197.

    Nem akarsz tenni ellene.

     

    Olvasd végig újra a topikot és látni fogod, hogy alapba sündisznóállásba helyezkedsz, ha valaki nem a buksidat simogatja, hogy szegénykém milyen rossz most neked.

     

    Meg sem akarod hallani, amiket itt mondunk.

    előzmény:
    mipmopmip (195)
    2012-07-23  15:19
  32. Torolt_felhasznalo_302972
    Torolt_felhasznalo_302972
    2012. július 23. 15:25196.

    Mi baj az aláírásommal?Ez egy idézet.

     

    Amúgy meg leszólhatsz, de nekünk mégis összejött, nem készültünk, nem görcsöltünk, egyszercsak 'itt volt'. 

    előzmény:
    mipmopmip (193)
    2012-07-23  15:16
  33. 2012. július 23. 15:19195.

    tudom

    de nem tudok mit csinálni ellene, tehetetlen vagyok... 

    előzmény:
    Tiheli (194)
    2012-07-23  15:16
  34. 2012. július 23. 15:16194.
    Hihetetlen hogy milyen düh, keserüség és rosszindulat árad a soraidból. Igazad van, ténlyeg rágörcsöltél a gyerek témára. És minél többet magyarázol, annál inkább nyilvánvaló, hogy már messze túl vagy a normális vágyakozáson határain.
    előzmény:
    mipmopmip (137)
    2012-07-23  14:08
  35. 2012. július 23. 15:16193.
    megmondom őszintén, nem fogok komolyan venni egy olyan nőt, aki fél éve szült, és az az 'aláírása' , mint neked.
  36. 2012. július 23. 15:11192.
    én növényekkel vagyok tele:) 
    előzmény:
    Amarynda (189)
    2012-07-23  15:03
  37. 2012. július 23. 15:10191.

    mindenki fejében más és más van.

    nyaralás-dettó 

    előzmény:
    ezjóvégre (190)
    2012-07-23  15:08
  38. 2012. július 23. 15:08190.

    Ez érdekes: hit, meg babona, meg horoszkóp...

     

    Arany középút? pl nyaralni úgy megyek felírom mit kell vinnem, amit betettem kihúzom a papírról, meg vásárolni is így megyek, és így készültem érettségire is x tétel, y napon. És a karácsonyi ajándékot is felírom, de ez még a normál határértéken belül esik :) Na de ez bőven elég!

  39. 2012. július 23. 15:03189.

    persze szore is van

    Rovidszoru ugyhogy viszonylag keves de van.

     

    nem tudnek allatok nelkul elni. Mindig volt cicam kutyam most vannak lovaink es mas allatok is.

     

    A penzrol en is szoktam csinalni papiron tevet hogy mit kell fizetni vagy venni stb, de nagyjabol ennyi. A ferjem jar vasarolni mert o ragaszkodik a listahoz en meg rapszodikusan vasarolok es elfelejtem amiert mentunk. O merleg.

    előzmény:
    mipmopmip (187)
    2012-07-23  14:57
  40. 2012. július 23. 14:59188.

    a hitbe speciel párom vitt be, korábban én is ateista voltam:)

     

    párom máshogy precíz

    ő pl vizsgaidőszak előtt mindig leül,megnézi melyik könyv hány oldalas, felírja, hogy mire mennyi idő van.

    aztán hogy betartja-e..hát az nem jön össze általában:D

     

    amúgy én elviszem a hátamon a háztartást, uh engem nem szokott semmi váratlanul érni, mindig tudom, miből mennyi van, mit kell venni,stb 

    előzmény:
    Amarynda (186)
    2012-07-23  14:56
  41. 2012. július 23. 14:57187.

    megőrülnék ha állat lenne az ágyamban. szőrök?!?!

    hát mindenre táblázatatot csinálnok, havi kiadások, tervek, karácsonyi ajándék ötletek, mindenre:)

     

    a kedélyem nekem is hullámzó, mostanában csak nézem néha magam, mekkora hisztérika tudok lenni..hormonok 

    előzmény:
    Amarynda (185)
    2012-07-23  14:55
  42. 2012. július 23. 14:56186.

    Hat ha ennyire 'szuz" vagy akkor nem lehet konnyu elni veled.

     

     

    Raadasul vallasos vagy.... en ateista

    előzmény:
    mipmopmip (184)
    2012-07-23  14:52
  43. 2012. július 23. 14:55185.

    szentseges egek, nem semmi

    Ehhez kepes en itthon vagyok 25 eve , nem jarok dolgozni. Imadom az allatokat, rengeteg allatunk van, nincs takaritasi maniam van tobbek kozt 3 kutyam es egy agyban alszom a macskammal.

     

    Szeretek kesoig aludni, igaz kesoig fent vagyok sose tervezem elore mikor mit csinalok. A penzhez ertek (marmint beosztani) vannak praktikus meglatasaim, roppant hullamzo vagyok kedelyben. 

     

    Ennel jobban nem is kulonbozhetnenk.

     

    ps. Milyen tablazatokkal?

    előzmény:
    mipmopmip (181)
    2012-07-23  14:50
  44. 2012. július 23. 14:52184.

    nem is tudom mikor ettem utoljára chipest. húst se mostanában.

     

    tudom, hogy elvileg nem fér meg a horoszkópunk, de mint írtam, párom nem tipikus szűz, ő nem annyira rendmániás, és szőrszálhasogató, úgyhogy megvagyunk:) 

    előzmény:
    Amarynda (182)
    2012-07-23  14:50
  45. 2012. július 23. 14:51183.

    és mit monddot a pap? hogy nem kell ennyit agyalni, ahova Isten bárányt ad, legelőt is ad:D

     

    előzmény:
    kicsi_babóka (176)
    2012-07-23  14:47
  46. 2012. július 23. 14:50182.

    na en mint szuz  most fejeztem be eppen egy zacsko chips elvezetet

    Legszivesebben a hust is hussal ennem imadom az edesseget (bar mersekelnem kell mert cukros vagyok)

    szoval ne hidd hogy a horoszkop tuti.

     

    Kulonben ket szuz jegyu eleg rossz osszeallitas azt tudod ugye, ha mar hiszel benne?

    előzmény:
    mipmopmip (169)
    2012-07-23  14:33
  47. 2012. július 23. 14:50181.

    akkor te rossz szűz vagy:)

    én táblázatokkal élek, takarítási mániám van, és nem szoktam heverészni.

    a hasamat nagyon szeretem,de szerencsére nem látszik rajtam:) 

    előzmény:
    Amarynda (177)
    2012-07-23  14:48
  48. 2012. július 23. 14:49180.
    köszi
    előzmény:
    munyimini (178)
    2012-07-23  14:48
  49. 2012. július 23. 14:49179.

    Ezzel a hsz-szel pont azt akartam érzékeltetni, hogy attól, hogy én soha nem úgyítekintettem a gyerekre, hogy az nekem, mint nőnek alanyi jogon jár, képes voltam az elejétől fogva belekalkulálni annak lehetőségét, hogy nem kapom meg az élettől az anyaság lehetőségét.

     

    Nem is ekörül forogtak a mindennapjaim annak ellenére, hogy szerettem volna. De nem ilyen eszelős módon, ahogyan te. 

    Keserűséget meg abszolut nem érzek, űrt sem és hiányt sem. Akármennyire is szeretnéd belémmagyarázni.

     

    De a topik nem rólam szól.

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (162)
    2012-07-23  14:27
  50. 2012. július 23. 14:48178.
    Szerintem ha tényleg ennyire szeretnél babát (és a párod is akarja már), akkor vágjatok bele, mert az anyagi hátteretek az alapján amit írtál bőven meg van hozzá. Ha pedig úgy gondolod, hogy annyi tartalék amennyi van, nem elég nektek, akkor nyugodj ebbe bele és spóroljatok még. Ha ennyire erős a vágy, akkor bazi hosszú lesz az az ötszáz valahány nap (meg még kitudja mennyi mert azt hogy mikor jön össze előre ugye nem lehet tudni) és mire odaértek teljesen bekattansz. Vágjatok bele most vagy maradjatok a tervnél csak döntsd el, hogy mit akarsz!
    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  51. 2012. július 23. 14:48177.

    Nem hiszek a horoszkopban. En is szuz jegyu vagyok. Szetszort vagyok rendetlen, lusta, imadok hevereszni  es csak elvezni az eletet.

     

    Az eg vilagon semmi nem jo ram a jegybol.

    előzmény:
    mipmopmip (166)
    2012-07-23  14:30
  52. 2012. július 23. 14:47176.

    Akkor kérj segítséget. Írtad, h jársz templomba. Akkor kérj onnan segítséget. Vannak nagyon jó papok.

     

    Vagy akár dokitól is. 

     

    Ha változtatni akarsz ezen, akkor tégy meg mindent ezért. Magatokért. Mert hidd el, a párod is érzi ezt, és elég ijesztő lehet...

    előzmény:
    mipmopmip (175)
    2012-07-23  14:44
  53. 2012. július 23. 14:44175.

    szeretnék feloldódni,de nem megy, rágörcsöltem

    és nem tudok mit tenni ellene,bármit próálok 

    előzmény:
    kicsi_babóka (174)
    2012-07-23  14:40
  54. 2012. július 23. 14:40174.

    Nem, oda azért írtam, mert olvastam, hogy vki 80.000 Ftra vállal babát, és ezen meglepődtem. Egyébként persze, h foglalkoztat, mint már írtam, szeretnék babát én is.

     

    Én tényleg csak azt szeretném, hogy átgondold, hogy mit szeretnél?

     

    A tehesség előtti éveidre hogy emlékezel majd vissza? Megkeseredetten eltöltött hónapok, tele görccsel, haraggal, vagy pedig egy izgalmas időszak boldogságban...

    előzmény:
    mipmopmip (171)
    2012-07-23  14:34
  55. 2012. július 23. 14:38173.

    nagoyn nehezen megy.

    párom eléggé hirtelen fellángolós, gyors ötletváltozós, hirtelen lelkesedő

     én inkább általában lassú víz partot mos vagyok

    én hetekig nyomozok egy tanfolyam előtt, hogy jó-e, ő meg 1nap alatt meglátja,eldönti,beiratkozik:)

    3hétig kerestem a megfelelő esküvő zenekart:)

    én amit kitalálok,véghezviszem mindig, ő nagoyn random és hirtelne sokszor, de amit kitalál,abban 2napig 100%ig hisz, és nyomul,akarja

    ezért fura h én most ilyen nyomulós ,akaratos lettem, nem szoktam.. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_896286 (170)
    2012-07-23  14:33
  56. 2012. július 23. 14:36172.

    próbálok hálás lenni azért,amink van. járunk misére vasárnaponként, hálát adok, mert egészségesek vagyunk, ésa  családjaink is, mert van munkánk , van hol élnünk, szeretjük egymást.

     

    próbálok lazítani, vettem strandolás kupont, néha veszek 1-2étterm kupont is szülinapra, névnapra is mindig kitalálunk valamit. sok sütit sütök, növényeket szaporítok...eljárunk bicózni, szoktunk sétálni..már évek óta.. 

    előzmény:
    Torolt_felhasznalo_896286 (167)
    2012-07-23  14:31
  57. 2012. július 23. 14:34171.

    idővel változnak ám a dolgok.

    2éve még nekem is tökéletesen elég volt

     

    de abból is látszik, hogy már írták a 2012es babás topicba, h téged is foglalkoztat a dolog... 

    előzmény:
    kicsi_babóka (168)
    2012-07-23  14:32
  58. Torolt_felhasznalo_896286
    Torolt_felhasznalo_896286
    2012. július 23. 14:33170.
    Nekem is ez a jegyem, mégis meg kellett tanulnom lazítani, sőt a türelmet is folyamatosan gyakoroltatja velem az Élet :)
    előzmény:
    mipmopmip (166)
    2012-07-23  14:30
  59. 2012. július 23. 14:33169.

    köszi a tanácsokat, ez a listát már az esküvőnnkor összeírtuk, és mindent kilőttünk már róla:)

    Európában szinte mindenhol voltunk, mindketten heti 4-5alkalommal mozgunk, lényegében vegák vagyunk, mindent én főzök, semmi kész cuccot nem eszünk, se üveges, por szemeteket.

    :) 

    előzmény:
    kicsi_babóka (165)
    2012-07-23  14:30
  60. 2012. július 23. 14:32168.
    de, biztos, hogy van olyan is. Senki nem mondta, hogy nincs. Én pont azt mondtam, hogy szerencsém van, mert nekem ennyi tökéletesen elég. De te ezt kizártnak tartod, mindennel megmagyarázod. Én elfogadom, hogy van ilyen, és örülök, hogy ez nem én vagyok... :)
    előzmény:
    mipmopmip (161)
    2012-07-23  14:26
  61. Torolt_felhasznalo_896286
    Torolt_felhasznalo_896286
    2012. július 23. 14:31167.

    Nehéz megszüntetni a görcsösséget, az tény, de kezdd azzal, hogy örülsz olyan "kis" dolgoknak is, mint pl. elmentek sétálni ketten, vagy nyaralhattok akárhol, vagy süt a nap és egészségesek vagytok. Ilyenekre gondolok.

     

    A túlzott akarást pedig egy idő után a kapcsolat is "megérzi".

    előzmény:
    mipmopmip (159)
    2012-07-23  14:24
  62. 2012. július 23. 14:30166.

    szűz horoszkópúak vagyunk mindketten, rend, szervezettség, józan ész volt a jelszavunk kezdetektől fogva:)

     

    nekem nagoyn nehezemre esik lazítani:) 

    előzmény:
    Amarynda (164)
    2012-07-23  14:29
  63. 2012. július 23. 14:30165.

    Mi lenne, ha összeszednéd, mi az, amiket a baba előtt át szeretnél élni. Akár egyedül, akár a pároddal. Amikre aztán már terhesen/kisbabával nem lesz lehetőséged. Hidd el, másfél év baromi gyorsan elmegy, főleg, ha kitűzöl magad elé dolgokat.

     

    Pl menjetek el télen síelni, ősszel egy nagyobb bicajtúrára, valamilyen zenei fesztiválra... Nem tudom, ezek csak tippek, nem tudom, miket szerettek csinálni. Ezeket próbáld meg összeszedni, és beosztani az elkövetkezendő másfél évre.

     

    Legyél spontán. Pl gondolj arra, hogy kisbabával majd nem fogsz tudni akármikor moziba/vacsizni/szórakozni menni, ezért most menjetek minél többet.

     

    Változtass életmódot, ha szükséges, sportolj többet, egyél egészségesebben.  Hozd magad formába a tehességig.

     

    Annyi minden van, csak így nehéz konkrét öltetet adni, hogy nem ismerlek.

    előzmény:
    mipmopmip (159)
    2012-07-23  14:24
  64. 2012. július 23. 14:29164.

    Koszi. A tulzott gondoskodas a gondtalan jolet ezt is hozhatja. bar nalunk mas is volt a gond, a fiam skizofreniaval szuletett es nagyon keson  15 evesn talaltak meg mi a baj vele.

     

     

    En a ti helyetekben szepen MOST  elkezdenek lazitani es ha jon a baba akkor itt lesz, lehet hogy nem is lenne meg vagy egy-ket evig. Ha jo helyen laktok van valamennyi tartalek (szulesig ugyis dolgozol) a parod is jol keres, akkor fogjatok bele es  kesz.

     

    De csak akkor ha a parod is szeretne, mert maskulonben nem lesz jo vege.

     

    Egyebkent pedig elhatarozod hogy 2 lesz de lehet hogy csak egy vagy ha ugy alakul akkor mondjuk 3 (ikrek pl.), szoval nem kell ennyire megtervezni mindent.

     

    A spontan dolgok sokkal eredmenyesebbek a nagyon megtervezettnel.

    előzmény:
    mipmopmip (156)
    2012-07-23  14:21
  65. 2012. július 23. 14:27163.

    köszönöm, testközelből ismerem a dolgot, van 3hugom, és a legjobb barátnőm1hónapja szülte  a 2.babáját.

     

    tudom, hogy nem csak örömkönnyekből áll 

    előzmény:
    TJ1117 (148)
    2012-07-23  14:16
  66. 2012. július 23. 14:27162.
    139
    előzmény:
    cabron (149)
    2012-07-23  14:17
  67. 2012. július 23. 14:26161.

    és szerinted olyan nincs, hogy valakinek nem csak a pár megtalálása a cél, hanem az is, hogy anya legyen?

     

    idővel sokminden változik ám! 

    előzmény:
    kicsi_babóka (151)
    2012-07-23  14:19
  68. 2012. július 23. 14:24160.
    ÉS?
    előzmény:
    cabron (153)
    2012-07-23  14:19
  69. 2012. július 23. 14:24159.

    pont ezt akarom elkerülni, a 2.v 3.hszemben is írtam

     

    de nem tudom h h szüntessem meg ezt a görcsösséget, ez a bajom érted 

    előzmény:
    kicsi_babóka (157)
    2012-07-23  14:22
  70. 2012. július 23. 14:23158.

    Hello!

     

    Ha nem is mondod ki mindig, de a párod biztos érzi folyton ezt a görcsösséget. Félő hogy ezzel őt az őrületbe kergeted.

    Szerintem valahogy próbáld meg lelkileg feldolgozni, hogy még nincs itt az ideje. Itt most komoly lelki munkára gondolok valamilyen módszerrel: jóga, filozófia, pszichológia stb.

    Vagy ne foglalkozz semmivel, és dönts úgy, hogy most. De valamit dönteni kell, és ha még nem a döntés, azt próbáld meg feldolgozni.

    Viszont akármennyire értem a vágyat, aki nem tud ezek felett uralkodni, lehet éretlen még, és ezen is dolgozni kell mielőtt nekivágsz.

    idézet:
    Gottwald (170)
    2012-07-23 14:21:12

    köszönöm, hogy megértesz, őszintén.

    igen, dolgozok rajta..

    jógázom 3hónapja, nehéz kikapcsolni... 

     

    nagoyn nehéz, nagyon sokat kell dolgozni rajta.

    épp ezért nyitottam ezt a topicot, hogy társakra találjak 

    előzmény:
    Gottwald (155)
    2012-07-23  14:21
  71. 2012. július 23. 14:22157.

    de te még el sem kezdted...akkor meg mire fel a görcsölés? Mihez kezdesz, ha majd emiatt görcs miatt nem fogsz tudni tehersbeesni, ha letelik azötszázvalahány nap... Jézusom...

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (150)
    2012-07-23  14:19
  72. 2012. július 23. 14:21156.
    ez azért félelmetes sajnálom
    előzmény:
    Amarynda (145)
    2012-07-23  14:14
  73. 2012. július 23. 14:21155.

    Hello!

     

    Ha nem is mondod ki mindig, de a párod biztos érzi folyton ezt a görcsösséget. Félő hogy ezzel őt az őrületbe kergeted.

    Szerintem valahogy próbáld meg lelkileg feldolgozni, hogy még nincs itt az ideje. Itt most komoly lelki munkára gondolok valamilyen módszerrel: jóga, filozófia, pszichológia stb.

    Vagy ne foglalkozz semmivel, és dönts úgy, hogy most. De valamit dönteni kell, és ha még nem a döntés, azt próbáld meg feldolgozni.

    Viszont akármennyire értem a vágyat, aki nem tud ezek felett uralkodni, lehet éretlen még, és ezen is dolgozni kell mielőtt nekivágsz.

    előzmény:
    mipmopmip (2)
    2012-07-23  10:57
  74. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. július 23. 14:20154.

    Meztelen fenékkel kezdtünk nagyon sokan.

    Senkinek nem tartozok semmivel, még egy "köszönettel" sem.

     

    Nem is kellett volna.

    Makacsok és eltökéltek voltunk, vagyunk.A család mindenek felett!!

    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  75. 2012. július 23. 14:19153.

    Nem inkább reméled, hogy ez nem változik meg?

    SOHA nem tudhatod, mit hoz a holnap!

    előzmény:
    mipmopmip (147)
    2012-07-23  14:15
  76. 2012. július 23. 14:19152.
    ismerem. sajnos az én szakmában a 300.vagyok, párom szerencsés, neki sok az ismerőse, őt mindig felhívták...
    előzmény:
    TJ1117 (141)
    2012-07-23  14:11
  77. 2012. július 23. 14:19151.

    Istenem, te tényleg azt hiszed, hogy mindenki úgy gondolkodik, ahogy Te? hogy valakinek nem elég az, hogy megtalálta a párját, van egy teljes kapcsolata, és boldogan él gyerek nélkül? szerinted nincs ilyen?

     

    Mindent megmagyarázol, én még fiatal vagyok, azért nem görcsölök, cabronnak nincs gyereke, ő meg irigy... Az meg sem fordul a fejedben, hogy valaki nem ennek rendeli alá a mindennapjait?

    előzmény:
    mipmopmip (143)
    2012-07-23  14:13
  78. 2012. július 23. 14:19150.
    kíváncsi lennék, ha 1-2évig nem jön össze, akkor mit mondasz majd.mennyire görcsölsz rá, mennyire számolgatod az ovulációt..
    előzmény:
    kicsi_babóka (142)
    2012-07-23  14:13
  79. 2012. július 23. 14:17149.
    Segíts kérlek, melyik hsz-em utal rá?
    előzmény:
    mipmopmip (143)
    2012-07-23  14:13
  80. 2012. július 23. 14:16148.
    Én kívánom ,őszintén kívánom Neked, hogy pontosan annyi örömöt találj majd az anyaságban, mint amennyit most eltervezel és beleképzelsz. HIdd el, nagyon nehéz: el se tudod képzelni, mennyire nem csak örömkönnyekből áll. 
    előzmény:
    mipmopmip (140)
    2012-07-23  14:10
  81. 2012. július 23. 14:15147.
    sajnálom, mi már elég rég óta együtt vagyunk, nem hiszem, hogy ez bármitől megváltozna, lényegében együtt nőttünk fel.
    előzmény:
    TJ1117 (144)
    2012-07-23  14:13
  82. 2012. július 23. 14:15146.

    Én azt látom, hogy ő nem errefele tendál, amit írsz, hanem előbbre akarja hozni a dolgokat. Bárhogyan.

    Ezt mutatja a düh, amit a párja iránt érez, amikor "költekezik".

    előzmény:
    kicsi_babóka (134)
    2012-07-23  14:04
  83. 2012. július 23. 14:14145.

    Igazan nem akartam ezt beirni ide , de azert teszem hogy picit elgondolkodj az anyagiak erteken.

     

    Eleg sokan ismerik itt a tortenetemet most nem mennek bele.

     

    Lenyeg hogy 25 eve elunk Ausztraliaban eleg jo anyagi korulmenyek kozott.

     

    Egy gyerekem volt, mi is meg akartunk es tudtunk is adni neki amire csak lehetosegunk volt.

     

    A fiam a 18. szuletesnapjara egy 626 os mazdat kapott az apjatol , fel ev mulva mar sajat lakasa volt a varos egyik legrangosabb keruleteben.

     

    A fiam 19 eves volt amikor drog kovetkezteben ongyilkos lett.

    Mindene megvolt, amire csak szuksege (meg amire nem) lehetett. Versenyszeruen sportolt a lanyok doglottek utana.

     

    Hat iteld meg hogy mennyire szamit az hogy MINDENE MEGLEGYEN.

     

    Ja, es normalis csalad vagyunk 35 eve hazasok, ne iszunk, dohanyzunk drogozunk.

    Azert nem szultem 2. gyereket hogy MINDENE MEGLEGYEN.

     

    Meg otthon eltunk amikor 10 evesen kitalalta hogy o borszerkot akar olyat amilyen a motorosoknak van. Akkor en kerestem 4000 ft ot, es mivel egy ilyen pici borholmit nem lehetett otthon kapni, 18 ezer forintot fizettunk  hogy meretre szabjak le neki Olaszorszagbol hozott anyagbol.

     

    Ova intelek a szemlelettol hogy MINDEN MEGLEGYEN.

     

    gondolkodj el azon amit irtam, semmi rosszindulat nem vezetett benne.

    előzmény:
    mipmopmip (126)
    2012-07-23  13:57
  84. 2012. július 23. 14:13144.
    Megvan a gyerek. És amit mind el akartam érni, azt szépen sorban megszereztem felépítettem, összeraktam egy életet, és szépen ELVESZTETTEM. Hidd el, igen szar érzés, mikor 0 ról kezdhetsz mindent, mert ott álsz 33 évesen egy gyerekkel, basszus, de kihasználtak, mekkora egy rakás szar vagyok..
    előzmény:
    mipmopmip (140)
    2012-07-23  14:10
  85. 2012. július 23. 14:13143.

    dehogyis nincs, olvasd el a hsz,amit írtál, egyértelmű.

    másnak lehet, ami neked nincs. ez fáj, nyilván

    nekem is ez fáj... 

    előzmény:
    cabron (139)
    2012-07-23  14:09
  86. 2012. július 23. 14:13142.

    "azért kíváncsi lennék rá, ha valamiért nem jönne össze nektek fél-1éven belül a 2M, hogy éreznéd majd magad."

     

    Ez nem áll fenn. Az már megvan. Most már csak annyi a dolgunk, hogy nagyobb lakásba költözzünk. De úgy döntöttünk, hogy előtte még kimegyünk USA-ba, mert ezt mindketten szeretnénk, télen síelni egy nagyot, stb...

     

    És hidd el, én sosem leszek ilyen, mert egyszerűen nem vagyok ez a típus, mint te. Nekem visszataszító, ha vki a pisis tesztjét feltölti nagyközönség elé, ecsetelgeti a nyákját, hogy vajon ez most peteérés-e, számolja, hogy még hány nap van ovulációig stb. Vannak ilyen nők is, de én nem ilyen vagyok. Tehát kizárt, hogy majd számolgassak, illetve dühös legyek a páromra, mert merészel magára is költeni, ráadásul nem is a legolcsóbbat veszi meg...

    előzmény:
    mipmopmip (137)
    2012-07-23  14:08
  87. 2012. július 23. 14:11141.
    És azért mondom ezt, mert én is a 0-ról kezdtem, és tudom milyen beállni a sor végére, és azt is, milyen amikor felhívnak," Te figyelj érdekelne ez az állás? " és beállsz 300 ember elé.
    előzmény:
    TJ1117 (138)
    2012-07-23  14:09
  88. 2012. július 23. 14:10140.
    már nemgörcsölsz,mert megvan...
    előzmény:
    TJ1117 (136)
    2012-07-23  14:05
  89. 2012. július 23. 14:09139.

    Bennem egy fikarcnyi keserűség nincs...

     

    Bennem ugyanis nincsenek meg azok az extra negatív érzések, mint benned, amiket be is vallasz.

     

    "szerinted ettől jobban érzem magam?

    szerinted nincs ígyis elég nagy lelkiismeretfurdalásom mert ilyen rohadt önző és akarataos vagyok most,pedig soha nem voltam ilyen?"

     

    Hát, ha szarabbul érzed magad és mégnagyobb lelkiismeretfurdalásod lett, akkor megérte. A saját, a párod és a kapcsolatotok érdekében.

     

    Mi csak megpróbáljuk felnyitni a szemed. Segíteni szeretnénk.

    A legtöbben nem azt mondjuk, amit hallani szeretnél, nem furcsa ez egy kicsit? 

     

     

     

    előzmény:
    mipmopmip (129)
    2012-07-23  14:00
  90. 2012. július 23. 14:09138.

    szerintem nem azzal biztosítod be magad, ha fix összeget spórolsz össze, hanem ha munkahelyeden kialakítasz egy olyan hátteret, hogy a cégnek ne érje meg téged kirúgnia ...van ilyen. Vagy  olyan kapcsolatokat alakítasz ki, hogy a folytonosság megmaradjon, át tudj menni más céghez stb.

    Mondom ezt, 17 év munkaviszonnyal , és 14 év multi tapasztalattal. 

     

    előzmény:
    mipmopmip (132)
    2012-07-23  14:03
  91. 2012. július 23. 14:08137.

    azért kíváncsi lennék rá, ha valamiért nem jönne össze nektek fél-1éven belül a 2M, hogy éreznéd majd magad.

    akkor majd mennyire lesz intenzív az érzés..

    előzmény:
    kicsi_babóka (134)
    2012-07-23  14:04
  92. 2012. július 23. 14:05136.

    Én megértelek. Bennem is felötött néha ez a gondolat, amikor láttam, hogy azok az ismerőseim, akik mind utánam kezdtek babázni, azok már újra babásodtak, nem ment gallyra a párkapcsolatuk a gyerekük apjával, nem kellett gyerek mellett ismerkedésre fordítani az energiájukat...ésatöbbiésatöbbi. Mindig több kell, mindegy hol tartasz.

     

    Aztán elmegyek a családommal nyaralni, ránézek a gyönyörű lányomra. Élvezem a partot, hogy megengedhetem magunknak, és már  nem görcsölök. Ha egy marad, hát egy marad. NEki legalább meg tudok adni mindent. És közben magamat is kárpótolom.

    előzmény:
    mipmopmip (126)
    2012-07-23  13:57
  93. Torolt_felhasznalo_325942
    Torolt_felhasznalo_325942
    2012. július 23. 14:05135.

    azon gondolkodom sokszor, valahogy át kellene plántálni beléjük ezt az érzst, hgy ők is érezzék, milyen ez a belső nyomás, szorítás, vágy.. 

     

    Hidd el, hogy vannak olyan férfiak is akik nagyon vágynak gyerekre.

    Sokan vannak, és imádják is a gyerekeiket.

    Sőt!

    Állandó és megbízható társak és apák az ilyenek.

    De persze ez a nőktől is függ jócskán.Mert valljuk be a férfi sem akármilyen nőtől akar gyereket, ahogy a nőknél sem jöhet apajelöltként számba bárki.

     

    Ha jól választottál, a kívánság az érzelem és a vágyódás a gyermek után nála is felébred.

     

    Bár a 8 év..............

    előzmény:
    mipmopmip (28)
    2012-07-23  11:31
  94. 2012. július 23. 14:04134.

    Látod, már megint milyen stílusban írsz, mikor én semmi sértőt nem írtam Neked.

     

    Erre a kor kérdésre nem tudok mit válaszolni. Nyilván úgy gondolod, hogy akkor majd mindenkivel ez lesz, mint Veled. Én pedig úgy gondolom, h nem, mert ismerem magam- Tőlem nagyon távol áll az ilyen, hogy úristen még 534 nap, és indul a babaprojekt. Biztos, hogy nem fogunk jövő decemberig várni, lehet, hogy egyszerre leszünk terhesek, de az én gyerek előtti éveim majd nem a görcsösségről, szarrágóskodásról fognak szólni, hanem "kihasználjuk" a férjemmel, hogy még ketten vagyunk.

     

    Ezt kéne neked is eldöntened, hogy Te hogy szeretnéd eztaz időszakot eltölteni. Kiélvezni, hogy még kettesben vagytok, örülni ennek, és izgatottan várni a gyereket, vagy pedig ezt csinálod, amit most...

  95. 2012. július 23. 14:04133.
    Persze, hogy nincs. De ez így normális. Még jó, hogy nem lehet beléjük plántálni. Mi lenne abból  te atyaég! :-D
    előzmény:
    TJ1117 (125)
    2012-07-23  13:56
  96. 2012. július 23. 14:03132.

    itt a cégnél2munkatársról is tudok, aki 4 ill5év után jött vissza

     

    de amúgy meg megyek és gyorsan felkötöm magam

    nem is értem h  h gondolom 

    előzmény:
    TJ1117 (130)
    2012-07-23  14:01
  97. 2012. július 23. 14:02131.

    Leírtam már mit gondoltam. Azt, hogy a párod eltart téged maximálisan. Mert a te fizetésed a gyerekre megy.

     

    Az alapján, amit írtál. Mett végülis ezt írtad. Aztán meg kimagyaráztad. :)

    előzmény:
    mipmopmip (122)
    2012-07-23  13:52
  98. 2012. július 23. 14:01130.
    Egyébként ha 4 évet otthon akarsz egyhuzamban marani, jó eséllyel indulsz arra, hogy utána ne legyen állásod. Nincs az a munkahely, ami 4 évet egyhuzamban várna és utána normális munkával megdobna.
    előzmény:
    mipmopmip (1)
    2012-07-23  10:56
  99. 2012. július 23. 14:00129.

    ezt most csak azért mondod, mert belül igazából keserűség van benned, mert nektek nem lehet gyereketek

     

    nem akarlak bántani, de nem kell egyből minden boldog babázni szerető emberbe azt a keserűséget átnyomni, ami a saját gyermek hiányából fakad.

     

    szerinted ettől jobban érzem magam?

    szerinted nincs ígyis elég nagy lelkiismeretfurdalásom mert ilyen rohadt önző és akarataos vagyok most,pedig soha nem voltam ilyen?

     

    korábban soha nem akartam ennyire semmit, soha nem volt még ilyen velem

     

    csak ülök és figyelem magam, hogy mennyire szaggat bennem ez a vágy! 

    előzmény:
    cabron (124)
    2012-07-23  13:55

Címlap

top