Gasztro

Mandarinos csirkemell

Hozzávalók:





• 1 nagy csirkemell, hosszában kettévágva
• só és frissen őrölt bors
• ½ dl száraz fehérbor (pl. sauvignon blanc)
• 5 dkg puha vaj

• a tűzálló tál kikenéséhez kevés olaj
• a díszítéshez 1 marék friss, apróra vágott korianderzöld

A töltelékhez:
• 1 mandarin
• 2 kávéskanál sűrített paradicsom
• ¼ kávéskanál currypor
• 1 késhegynyi cayenne bors
• 5 dkg puha vaj


Elkészítése:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és kiolajozunk egy akkora tűzálló tálat, amelyben elfér majd a kettévágott csirkemell.

2. Előkészítjük a csirkemell-darabokat. Megsózzuk, megborsozzuk őket, aztán ujjunkkal meglazítjuk a bőrüket. Így a töltelék könnyen befér majd ide.

3. Elkészítjük a tölteléket. A mandarint elnegyedeljük, és a negyedekből kés hegyével kipiszkáljuk a magokat, mert nem kellenek. Ezután a héjas mandarin-darabokat, a sűrített paradicsomot, a curryport, a cayenne borsot és a puha vajat botmixerrel összepépesítjük.

4. Megtöltjük a csirkemell-darabokat. A tölteléket megfelezzük, és mindkét csirkemell-darab bőre alá betuszakolunk annyit, amennyit csak tudunk. Akkor jó, ha bőven van belőle a csirkén.

5. A megtöltött csirkemell-darabokat beletesszük a tűzálló tálba, és köréjük öntjük a fehérbort. Rájuk morzsoljuk a vajat, és a tűzálló tálat lefedjük alufóliával.

6. A mandarinos csirkemellet először 30-35 percig sütjük alufólia alatt, majd leszedjük róla a fóliát, és további 10-15 perc alatt megpirítjuk a tetejét. Ha beleszúrunk a húsba egy tűvel, és nem rózsaszín, hanem áttetsző színű lé jön ki a csirkemellből, készen van.

2 adag lesz belőle.






Kóstold meg ajánlatunkat!


• Ha előre készülsz… Mustáros-szőlős csirkecombok »
• Ha sokan jönnek… Fűszeres malac »
• Ha már túl sokat ettél… Édeskömény-saláta vöröskáposztával és füstölt lazaccal »
• Ha különlegesre vágysz… Kacsamell vörösboros áfonyamártással »
• Ha valami olaszosra vágysz… Mozzarellás tészta citrommal, fokhagymával és sonkával »
• Ha a baba is ünnepel… Baba – menü: Sütőtökös pulyka túróval
Mama-menü: Vajas pulykacsíkok chilis sütőtökpürével »

• Ha hagyományos ízeket szeretnél… Gesztenyés pulyka »
• Ha unod már a rántott halat… Daniel sült lazaca »
• Ha megszállottan szeretsz sütni… Házi croissant »

Stahl Judit az Oli-Olá szilikon konyhai eszközeire esküszik »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top