Hozzávalók 4 személyre:
- 4 darab csirkecomb
- 5 dl olaszrizling
- 3 szál rozmaring
- só, bors
- 1 dl tejszín
- 0,5 dl olívaolaj
- citrom
Köretnek: sárgarépa, brokkoli, karfiol
Elkészítés:
A csirkecombokat félbevágjuk, és besózzuk. A rozmaringot leszárazzuk, kissé összeaprítjuk. Magas falú serpenyőben olajat forrósítunk, és beletesszük a combokat. Hirtelen megpirítjuk mindkét felét. Ha szép barnák a combok, megszórjuk a rozmaringgal, egyszer átpirítjuk, és felöntjük a borral. 2-3 dl húslevet öntünk rá, lefedjük, és lassú tűzön puhára pároljuk.
Nagyon kevés cukorral, fehérborssal és pár csepp citromlével ízesítjük. Miután megpuhultak a combok, a tejszínnel összeforraljuk.
A zöldségeket külön vízben félpuhára főzzük, és a csirkecombokhoz keverjük.
A legfrissebb szám tartalmából: • Bográcsban főtt ínyencségek |