Gasztro

A baobab 2013 szuperétele

Tele van vitaminnal, szépíti a bőrt és javítja az emésztést. Valóban szuper.

A 2013-as év szuperételeként emlegetik a baobabot, vagyis a majomkenyérfa gyümölcsét. Az Egyesült Királyságban néhány hónap alatt 1600 százalékkal ugrott meg iránta a kereslet.

A baobab 2013 szuperétele

Az afrikai gyümölcs kétségkívül számos remek tulajdonsággal rendelkezik: magas a tápanyag-, rost- és antioxidáns-tartalma, gazdag káliumban, kalciumban, valamint C- és B6-vitaminban. Növeli az energiaszintet, javítja az emésztést, szépíti a bőrt és a hajat, ráadásul még finom is, az íze a sárgadinnye és az ananász keverékére emlékeztet.

A baobab gyümölcsként, illetve kiszárítva, por formájában is fogyasztható. Utóbbiból készíthető például turmix, de édesítésre is használható, a cukor helyett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top