Kajári és Pácsonyi főz: így készül a karácsonyi gyümölcskenyér

nlc | 2013. December 13.
Ha sosem sütöttél még karácsonyi süteményt, akkor ez a te recepted. Néhány hozzávaló és egy pofonegyszerű recept.

Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér

Hozzávalók egy félliteres formához:

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szoba-hőmérsékletű vajat/margarint keverjük habosra a cukorral. Szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, adjuk hozzá az elkevert tojásokat, a tejszínt, a kockázott narancshéjat, mandulát, a mazsolát. Keverjük össze a tésztát, majd borítsuk kikent, lisztezett őzgerincformába. Süssük 35-40 perc alatt készre. Tálaláskor szórjunk porcukrot a tetejére.

 

 

 

Exit mobile version