Mandulás-mazsolás gyümölcskenyér
Hozzávalók egy félliteres formához:
- 10 dkg vaj/margarin
- 10 dkg kristálycukor vagy barna cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 18 dkg liszt + a formához
- 3 tojás
- fél dl habtejszín
- 10 dkg kandírozott narancshéj
- 10 dkg mandula
- 5 dkg mazsola
- porcukor a szóráshoz
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szoba-hőmérsékletű vajat/margarint keverjük habosra a cukorral. Szitáljuk hozzá a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet, adjuk hozzá az elkevert tojásokat, a tejszínt, a kockázott narancshéjat, mandulát, a mazsolát. Keverjük össze a tésztát, majd borítsuk kikent, lisztezett őzgerincformába. Süssük 35-40 perc alatt készre. Tálaláskor szórjunk porcukrot a tetejére.