Gasztro

Befőzés: így készül a legfinomabb cseresznyebefőtt

Próbáld ki ezt az egyszerűen elkészíthető, mégis nagyon finom cseresznyebefőtt-receptet. Sikered lesz vele!

Befőttet készíteni nem jelent bonyolult feladatot. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis nagyon finom cseresznyebefőtt-receptet. Sikered lesz vele!

Befőzés: így készül a legfinomabb cseresznyebefőtt

Így készíthetsz cseresznyebefőttet

A befőzéshez nagyon alaposan moss meg 5 kilogramm cseresznyét, majd szedd le a szárakat. Ha magozottan jobban kedveled, akkor magozd a gyümölcsöt, ez esetben még plusz fél kiló cseresznyével számolj. 6 normál (720 ml) méretű befőttesüveget forró vízben legalább 15 percig főzve a tetőkkel együtt fertőtleníts, majd ha valamelyest lehűltek, töltsd meg jó szorosan cseresznyével. Nyomkodj bele annyi gyümölcsöt, amennyit csak lehetséges.

Közben forralj fel egy kisebb edényben 4 deciliter vizet, amelyhez 12 kanálnyi befőzőcukrot adj. Ha a cukor feloldódott a vízben, töltsd fel a forró sziruppal a cseresznyés üvegeket.

Celofánnal takard le az üvegek száját, majd csavard rá a kupakokat. Fejre fordítva ellenőrizheted, megfelelően zárnak-e az üvegek. Állítsd őket egy nagyobb fazékba, és tölts az edénybe annyi vizet, hogy kb. üvegek háromnegyedéig érjen. Lassú tűzön gyöngyözve forrald 20 percen át. Majd forrón dunsztold a befőtteket, és egy-két nap alatt lassan hűtsd ki. Felbontás után hűtőszekrényben tárold a cseresznyebefőttet.

További cikkek befőzés, cseresznye témában az NLC-n:

Fotók: Pinterest

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top