Nincs ember, aki ne szeretné a sárgabaracklekvárt. Ezzel az egyszerűen elkészíthető recepttel neked is sikered lesz.
A legfinomabb sárgabaracklekvár hozzávalói
- 3 kg érett sárgabarack
- 65 dkg cukor
- 1 kiskanál pektin
Így főzd be a sárgabaracklekvárt
A sárgabarackot alaposan mosd meg, vágd ketté, szedd ki a magokat. Forralj vizet egy nagyobb lábasban vagy fazékban, 4-5 részletben dobd a vízbe a gyümölcsöt kb. fél percre, majd szűrőkanállal szedd ki és távolítsd el a héjat.
A lekvárfőzőedénybe tedd az előkészített sárgabarackot, óvatosan hevítsd, és a forrástól számítva lassú tűzön főzd 45-50 percig. Időnként fakanállal kevergesd. Ha letelt az idő, add hozzá a cukrot, keverd addig, amíg az feloldódik. Végül keverd el a pektint is a megfőtt gyümölcsben.
A befőttesüvegeket jó alaposan mosogasd el a kupakokkal együtt, majd töltsd bele az elkészült forró sárgabaracklevárt. Csavard rá a tetőt, és állítsd fejre néhány percig. Tartsd dunsztban legalább egy napig.
Másnap felbonthatod és megkóstolhatod a legfinomabb sárgabaracklekvárodat.
Tipp: Cukor és pektin helyett használhatsz befőzőcukrot, így még egyszerűbben készíthetsz sárgabaracklekvárt.
További cikkek lekvár, befőzés témában az NLCafén:
- Isteni nyári lekvár háromféleképpen
- Befőzés: így készül a legfinomabb mindenmentes meggylekvár
- Befőzés másként: így lesz a legfinomabb a lekvárod
- Így főzhetsz lekvárt tartósítószer nélkül
Fotók: Pinterest