3 egyszerű bögrés süti

Kis-Varga Judit / Csak a Puffin | 2016. Január 27.
A bögrés és poharas sütemények az egyszerű, de nagyszerű fogalmának tökéletes megtestesítői. Összeállításuk minimális konyhai rutint és csak néhány eszközt igényel, akár még a gyerekeket is bevonhatjuk a sütögetésbe.

1 pohár minden receptben 2 dl-nek felel meg

Banános-csokis

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
• 2 db banán
• 2 db tojás
• 1 pohár vaj (125 g)
• fél pohár cukor (100 g)
• 1,5 pohár liszt (180 g)
• 1 teáskanál sütőpor
• fél pohár apróra vágott étcsokoládé (100 g)

A tetejére:
• fél pohár étcsokoládé (100 g)
• 1 teáskanál étolaj

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A banánokat villával szétnyomkodjuk, az étcsokoládét apróra vágjuk. A vajat megolvasztjuk, kikeverjük a cukorral és a tojásokkal, majd hozzáadjuk a szétnyomkodott banánokat is. A sütőporral elegyített lisztet a tojásos masszához keverjük, majd végül beleszórjuk az apróra vágott étcsokoládét. A tésztát a sütőpapírral bélelt sütőformába adagoljuk, elegyengetjük és 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk. Ha a sütemény kihűlt, vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, hozzáadunk 1 teáskanál étolajat és a sütemény tetejére csorgatjuk. Szépen elkenjük, majd hűvös helyen dermedni hagyjuk.

Lekváros-mandulás

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
• 3 db tojás
• fél pohár cukor (100 g)
• 1 pohár tej
• 1 pohár sárgabaracklekvár
• 1,5 pohár + 2 evőkanál liszt (220 g)
• 0,5 csomag sütőpor

A tetejére:
fél pohár szeletelt mandula

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kivajazzuk a sütőformát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és a lekvárt, és összekeverjük. A lisztet és a sütőport beleöntjük és csomómentesre eldolgozzuk. A tésztát a kivajazott sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük. Közben a szeletelt mandulát száraz serpenyőbe szórjuk és néhány perc alatt, néha meg-megrázogatva megpirítjuk. A kész, kihűlt süteményt felszeleteljük és megszórjuk a pirított mandulaszeletekkel, és így tálaljuk.

Meggyes pikniksüti

Hozzávalók 18 x 24 cm-es sütőformához:
• 2 db tojás
• fél pohár cukor (100 g)
• fél pohár étolaj
• 1 pohár kefir
• 1,5 pohár liszt (180 g)
• fél tasak sütőpor
• 1,5 pohár (300 g) magozott meggybefőtt
  
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és sütőpapírral béleljük ki a sütőformát. A meggybefőttet lecsepegtetjük. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat és a kefirt, és jól összedolgozzuk. A sütőport elvegyítjük liszttel és a tojásos masszához adjuk, majd beleszórjuk a lecsepegtetett meggyet és összeforgatjuk. A tésztát sütőpapírral bélelt formába kanalazzuk és 20-25 percig sütjük.

Exit mobile version