Gasztro

Mit eszünk ma? Karalábét és sajtot!

Ha nincs még ötleted, mi legyen ma a vacsora, akkor mi most segítünk: egy isteni "töltött" karalábét és egy nagyon finom sajtsalátát hoztunk mára.

Isteni “töltött” karalábé

 

Mit eszünk ma? Karalábét és sajtot!

“Csak pár éve ettem először töltött karalábét, mert otthon Egerben valahogy nem került be anya és nagymama repertoárjába. Na de! Párom anyukája révén megismerhettem, és hát annyira finom, hogy amikor meghallom, hogy ezt főzte, nálam ez egy kisebb gyereknap örömével felér! 

De mivel gyereknap is egyszer van egy évben, párom anyukája se főzheti mindig ezt, így most itthon készítettem el. Hű és nagyon finom lett, mondhatom! Szóval most már bármikor tarthatok töltött karalábés gyereknapot! 

Annyit változtattam, hogy a töltést elhagytam, és a felszeletelt karalábé mellé formáztam a húsgolyókat. Így nem kell vele pepecselni annyit, mintha egyenként kivájnánk és a hússal megtöltenénk!”

A recept Levendula lány blogján olvasható.

Sajtsaláta sajtimádóknak

Mit eszünk ma? Karalábét és sajtot!

“Ha a hold felébreszt és nem hagy aludni, néha a holdat vonyító farkasok jutnak az eszembe vagy  a híres sláger, miszerint sajtból van a hold. Nos, ha a hold nincs is sajtból, a sajtimádóknak kedvére a lesz a következő recept, amelynek jellegzetes krémes sajtos ízét a hagyma teszi markánssá.”

A recept a Varázslat fakanállal blogon olvasható.

Még több tipp, hogy mit főzzünk ma:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top