Könnyű és rendkívül finom nyári levest készíthetsz spárgából. A különleges íz és zamat mellett még a túlzott energiamennyiségtől sem kell oly nagyon tartanod, hiszen 100 gramm spárga mindössze 17 kilokalóriát tartalmaz. Igaz, a görög joghurt és a sajt gazdagabbá varázsolja a krémlevest, mégis bátorítunk, mindenképpen készítsd el ezt az egyszerű és gyors receptet az idei spárgaszezonban.
A spárgakrémleves hozzávalói
- 50 dkg spárga
- 1 szál póréhagyma
- 10 dkg borsó kifejtve (fagyasztott is megfelel)
- 1,5 liter víz
- 1 pohár görög joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek. olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- parmezán sajt ízlés szerint
Így készítsd el a spárgakrémlevest
Zöldségpucolóval óvatosan tisztítsd meg a spárgát (melyből érdemes minél többet enni), majd vágd le a vastag, kemény végét, vízzel alaposan öblítsd át, darabold a szárakat kb. 3-4 centi hosszúságúakra.
Fazékban, levesfőző edényen forrósítsd fel az olajat, és kissé pirítsd meg rajta a karikákra vágott póréhagymát. Add hozzá a fokhagymanyomón átpréselt gerezd fokhagymát, majd add hozzá az összevágott spárgát és a borsót. Kevés vízzel öntsd fel, 3-4 percig lassan melegítsd.
Ha felforrt, öntsd hozzá a maradék vizet is, forrald fel, ízlés szerint sózd, borsozd. Fedő alatt, lassú tűzön főzd kb. 20 percig a karcsúsító spárgalevest.
Vedd le a levest a tűzről, merj üvegtálba 2-3 merőkanálnyi levest és robotgéppel vagy fakanállal alaposan keverd el benne a szuperegészséges görög joghurtot, végül töltsd vissza a keveréket az edénybe.
A spárgalevest forrón, reszelt parmezánnal megszórva tálald.
Találhatsz még spárgarecepteket az NLCafén
- Két újabb isteni recept spárgával
- 2 szezonnyitó spárgarecept, amit el kell készítened
- Mielőtt elszalad a szezon: 3 mennyei recept spárgából
- Minden napra egy spárgás recept