Gasztro

12 hasznos konyhai kütyü

Mindig van új a nap alatt. De tényleg mindig! Tele a szekrény, nincs már hely a fiókban, azt hittük, hogy nem lehet már nekünk újat mutatni konyhaieszköz-fronton, pedig nagyon is lehet. Össze is szedtünk 12 szuper konyhai kütyüt, aminek még biztos, hogy tudnánk helyet szorítani.

Pizzavágó olló és tálaló

Mi mással is kezdhetnénk, mint a pizzavágó ollóval? Ha már a pizza a világ legnépszerűbb étele, akkor ezt muszáj nekünk is tiszteletben tartanunk, és egy olyan konyhai eszközt mutatni, amivel könnyebb lesz a pizzaszeletelés. Mert persze a futáros pizza előre van szeletelve, de a saját készítésű pizzáknál már nincs ilyen egyszerű dolgunk. Lehet késsel, lehet a gurulós pizzavágóval is, de ez az olló mind közül a legjobb. Az pedig, hogy még a szeletet is kiemeli, tényleg csak a ráadás.

12 hasznos konyhai kütyü

Tésztafőző kanalak 

Maradunk az olasz ételeknél, tésztarajongóknak ajánlunk egy szuper kis kütyüt. Mert mi van akkor, ha csak egy kis adag penne és egy adag masnitészta maradt a zacskókban, a gyerekeknek pedig spagettit főznénk? Egy fazékban mégsem főzhetjük őket egyszerre. Így viszont megoldható, és végül mindenki boldog lesz.

12 hasznos konyhai kütyü
 

Tésztaszűrő

Ha már a tésztáknál tartunk, jöhet egy kütyü, amivel könnyebb leönteni a forró vizet. Vannak, akik gond nélkül megoldják ezt a feladatot a fedő odaszorításával, de ez a kis szerkentyű a bizonyíték arra, hogy sokat lehet kínlódni ezzel a fázissal. Ha máshogy nem megy, ezzel a kis toldalékkal szinte biztos, hogy nem pottyan bele egy tésztadarab sem a mosogatóba.  

12 hasznos konyhai kütyü

Összehajtogatható szűrőtálka

Ez már nekünk, az IKEA-generációnak lett kitalálva! Jópofa, színes, praktikus – pont mint egy 240 csavarral összerakható lapra szerelt szuper színes gyerekbútor. Tárolhatjuk, előkészíthetjük benne a gyümölcsöket, zöldségeket, és aztán már mehet is a víz alá az egész kis tálka, szépen le tudjuk majd csepegtetni anélkül, hogy másik tálba tennénk. Ha pedig nem használjuk, szétpattintjuk, és kilapítva mehet is a fiókba. 

12 hasznos konyhai kütyü

Összezárható mobil rács a mosogatóra

A csepegtetés témakörnél maradunk, van ugyanis egy másik praktikus megoldás a zöldségek-gyümölcsök tisztítására. Ez a mosogató-fregoli – jó esetben – pont akkora, mint a mosogató, így a lemosott zöldségeket már tehetjük is rá, hogy felhasználásig lecsepegjen róluk a felesleges víz.

12 hasznos konyhai kütyü

Vágódeszka kuka

Nem állítanánk, hogy enélkül nem lehet élni, de vannak olyan helyzetek, amikor nagyon is jól jöhet egy minikukával kiegészített vágódeszka. 

12 hasznos konyhai kütyü

Húsgombócsütő szerkentyű

Fasírtrajongóknak kötelező! Nyári grillpartikon tökéletes húsgombócokat készíthetünk ezzel a különleges kütyüvel. A húsos masszát a formába nyomkodjuk, és már mehet is a tűzre. Lyukacsos, így jól át is járja a hő, nem kell attól félni, hogy nyers marad a közepe. Ha eddig nem grilleztetek húsgombócot, hát most itt az ideje. Pitával vagy lepénykenyérrel és egy kis mártogatóval pompás vacsora lesz belőle. Főleg, ha ilyen szépek a gombócok!

12 hasznos konyhai kütyü

Sárgadinnye szeletelő

A nyári buliknál maradunk egy kicsit, ezt az eszközt ugyanis feltétlenül be kell szereznünk a sárgadinnyeszezonra. A sima dinnyevájót ismerjük, van is, szeretjük is a kis dinnyegombócokat, itt most nem is az a nóvum, hanem a sárgadinnye szeletet kanyarintó alkalmatosság. Hogy mennyire viszi a keményebb sárgadinnyehúst, azt nehéz így ránézésre eldönteni, de ha viszi, akkor ez egy nagyon praktikus kis eszköz.

12 hasznos konyhai kütyü

 

Hússzeletelő segédeszköz

Ó igen, ez kell! Forró húst szépen, egyenletesen szeletelni igazi művészet. Nehéz is megfogni, és a szeletek sem mindig szépek. Ez a szerkezet viszont megoldja mindkét problémát, húsimádóknak kötelező.

12 hasznos konyhai kütyü

Tortaforma tesztfalattal

A tortasütés neuralgikus pontja a sütési idő: ez az a fázis, amikor már tényleg a  sütőre van bízva a sorsunk. Vagy sikerül jól eltalálni a sütési időt, és akkor szuper lesz a tortánk, vagy nem, és akkor nyers marad a közepe és mehet a kukába. Erre ad (fél)megoldást ez a spéci tortaforma, amin van egy kis, kb. muffin méretű toldalék. Elég ezt a pici sütit kivenni, és megnézni, átsült-e, és máris tudni fogjuk, kell-e még sütni a nagyot. (Leszámítva azt az apró problémát, hogy a nagyobb adag tészta nem pont olyan ütemben sül át, mint a pici, de támpontnak azért jó lehet.)

12 hasznos konyhai kütyü

Tortaszeletelő és tálaló

Van egy szép, saját készítésű tortánk, amin órákat dolgoztunk, nagy szeretettel készítettük az ünnepeltnek, alig várjuk, hogy tálalhassuk, és akkor jön a szeletelés, ami még talán sikerül, de kiszedni már csak úgy tudjuk, hogy összenyomódik, felborul a szép kis szelet. Mire a tányérra kerül, már szét is esik, és csak az íze menti meg a helyzetet. Ha ismerős ez a helyzet, akkor ezt a kis egyszerű eszközt értékelni fogod: szép kis szeletet tudunk vágni vele, és azzal a mozdulattal ki is tudjuk szépen húzni a szeletet sérülés nélkül.

12 hasznos konyhai kütyü

 

+1 – A fotós bögre

A végére hagytuk a legkevésbé praktikus, ámde nagyon is modern okos bögrét, amit muszáj megmutatnunk. Ez egy kis kijelzővel felszerelt bögre, amire fotókat, üzeneteket küldhetnek szeretteink, barátaink, és ezek az üzenetek megjelennek kávézás közben a bögrén. Hol van már a fotós bögre?! Ugyan már! Ez már 2017, ma már a bögre is okos!! Fontos üzeneteket nem itt küldenénk, az biztos, de szerelmespárok feldobhatják egymás napját egy kávé mellé küldött cukiskodó képpel, üzenettel.

10 konyhai eszköz a jövőből, ami nélkül élni nem lehet

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top