Illatos sárgabaracklekvár a nagyi receptje szerint

nlc | 2017. Július 03.
Nem telhet el úgy nyár, hogy ne tömnénk magunkat degeszre friss sárgabarackkal. Akinek van a kertjében barackfa, esetleg a vidéki nagyszülőknél van lehetőség a fáról leszedni, annak igazán nagy szerencséje van. A befőzést azonban senki sem úszhatja meg, ha télre is szeretne egy adag sárgabaracklekvárt.

Legtöbbünknek kellemes, gyerekkori emlékeket idéz meg a sárgabarackból készült, isteni finom lekvár, hiszen a legtöbbünk nagymamája rendelkezett tetemesebb mennyiségű készlettel a spájzban, ha jöttek az unokák, gyorsan tudott dobni egy sárgabaracklekváros piskótatekercset, linzert vagy egy jó Rákóczi-túróst.

A sokarcú sárgabaracklekvár

Ha azt gondoljuk, hogy sárgabaracklekvár csak egyféle lehet, hát nagyon tévedünk, hiszen van, aki nagyon édesen szereti, mások pedig kénytelenek diétát tartani, ezért “mentes” sárgabaracklekvárt készítenek. De feldobhatjuk a megszokott cukor-gyümölcs kombinációt különböző fűszerekkel, így készíthetünk illatos levendulás sárgabaracklekvárt is.

A sárgabaracklekvár hozzávalói (3 kisebb üvegre való):

A sárgabaracklekvár elkészítése:

 

Exit mobile version