A Franciaországból indult quiche bő feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. Pont ezért ajánljuk a vegetáriánusoknak, mert tésztája miatt hús nélkül is kiadós lakoma. Most egy cheddar sajtos, brokkolis quiche receptjét mutatjuk meg.
Hozzávalók (8 főre)
350 gramm apróra vágott brokkoli
675 gramm aprított, fagyasztott burgonya
170 gramm aprított cheddar sajt
1 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1 evőkanál olívaolaj
6 tojás
175 gramm apróra vágott brokkoli
1 kockára vágott paradicsom
1 apróra vágott, kis hagyma
2 x 1 teáskanál só
Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Egy tálban keverd össze a brokkolit, a burgonyát, a sajtot, az egyik fél teáskanál sót és a borsot, majd öntsd bele egy vajjal kikent vagy sütőpapírral bélelt tortaformába. Ha jól elegyengetted, süsd 45 percig, amíg a burgonya barnulni nem kezd.
Közben egy tálban keverd össze a tojásokat, a brokkolit, a paradicsomot, a hagymát, a maradék sajtot, illetve a maradék sót és borsot. Öntsd a tojásos keveréket a megsült krumplis rétegre. Süsd további 25 percig, tálalás előtt pedig hagyd teljesen kihűlni.
Videó a recepthez: Tasty