Gasztro

Megoldották az avokádó legnagyobb problémáját! – videó

Élelmes gazdák olyan új változatot nemesítettek a rendkívül egészséges zöldségféléből, amely egyszerre két korábbi kellemetlenséget is kiküszöböl.

A Mashable az alábbi videón mutatta be a koktélavokádónak is nevezett speciális változatot a számtalan vitamint, ásványi anyagot és telítetlen zsírsavakat tartalmazó zöldségről.

Az első ránézésre is látszik, hogy a koktélavokádó jóval kisebb hagyományos változatánál: a nagyjából 5-8 centiméteres zöldséget Spanyolországban termesztik egy brit üzletlánc számára.

Mivel abszolút újdonságról van szó, egyelőre csak decemberben lehetett kapni, de fogadni mernénk rá, hogy rövidesen annyira népszerű lesz, hogy jóval nagyobb mennyiséget kell majd termeszteniük a spanyol gazdáknak.
A koktélavokádó egy olyan speciálisan nemesített fajta, amelyben nem fejlődik ki a hagyományos avokádó jellegzetes, nagyméretű magja, emellett a héja is ehető.

A koktélavokádót így jóval könnyebb feldolgozni, ráadásul, felhasználásával elkerülhető az angolul csak „avocado hands”-nek nevezett sérülés, amit a mag eltávolítása közben megcsúszó késpenge okoz.

Ha megkívántad az egészséges finomságot, kattints ide néhány szuper avokádós receptért!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top