Megérkezett anyádéktól a rengeteg sárgabarack? Neked terem annyi a kertben, hogy nem győzöl elég lekvárt főzni? Unja a család a barackos gombócot? Ne aggódj, van megoldás.
Grillezd meg a barackokat!
Elsőre talán nem a szokásos elkészítése az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsnek, de hidd el, megéri kipróbálni. Sokféleképp teheted, mi az alábbi receptet hoztuk.
Hozzávalók:
- 3 teáskanál sótlan vaj
- 3 teáskanál juharszirup
- 1 teáskanál vaníliaeszencia
- ¼ teáskanál nagy szemű só
- 6 darab érett sárgabarack
- vaníliafagylalt
A grillt – ha teheted –közepes hőfokra állítsd. Tedd egy kis serpenyőbe a vajat, a juharszirupot, a vaníliaeszenciát és a sót, és addig főzd őket, amíg a vaj el nem olvad. A megmosott, hosszában félbevágott és kimagozott barackokat óvatosan mártsd bele a serpenyőben készült masszába, majd tedd a bevont gyümölcsöket a grillre.
8-10 perc alatt megsülnek, az sem baj, ha némi – de tényleg csak némi! – pörzskéreg keletkezik rajtuk. Ha a barackok szoba-hőmérsékletűre hűltek, adj hozzájuk vaníliafagyit, és a vendégeid le lesznek nyűgözve!
A recept forrása.